schimbare in viata ta femeie dansand

Viata poate fi alta, mai frumoasa, indiferent de varsta. Daca nu-ti mai place drumul pe care esti, poti sa te reinventezi oricand si sa produci o schimbare in viata ta.

Inceputurile sunt mereu grele, indiferent de varsta. Dar daca viata vrea sa o iei de la capat si se produce o schimbare in viata ta, fa-o cu fruntea sus. Pana la urma, varsta este doar o cifra.

Probleme de sanatate, pierderea job-ului, despartirile, sunt doar cateva dintre elementele declansatoare ale unei crize existentiale. Aceia care cedeaza, raman cufundati in probleme. Insa pentru cei puternici, reinventarea este mereu spectaculoasa, indiferent de varsta, fie ca o fac la 30, 40 sau 50 de ani.

Si tu poti sa te reinventezi atunci cand simti ca ai ajuns intr-un impas. Iata cateva linii directoare ca sa-ti si reuseasca o schimbare in viata ta!

Schimbare in viata ta – Poti sa o iei de la capat la orice varsta! De tine depinde!

Schimbare in viata ta – 1. Gaseste-ti o pasiune. Pasiunea este cuvantul cheie pentru momentul in care vrei sa te reinventezi. Insa, a avea o idee fixa cu privire la ce te pasioneaza, poate fi distructiv, pentru ca ceea ce iti place tie foarte mult poate sa nu se regaseasca in realitatea in care traiesti. Solutia, spune Marc Freedman, antrepenor si fondator al encore.org, este sa faci ceva ce crezi ca ti-ar face placere.

Gaseste oportunitati in jurul tau si profita de ele. Daca tie se pare ca nimic nu este suficient de demn pentru a-ti starni interesul, incepe sa te preocupi de propria sanatate. Chiar si o dieta iti va da entuziasmul de care ai nevoie.

Schimbare in viata ta – 2. Invinge-ti fricile. Pe la varsta de 30 de ani si chiar un pic mai tarziu, multe persoane ajung sa fie interesate de lucruri neasteptate, la care nu credeau ca se vor gandi vreodata. Persoanele timide ajung sa vorbeasca in public cu succes, cei care nu au destula incredere in inteligenta lor se reintorc la scoala, iar cei cu doua picioare stangi se apuca de dans si o fac minunat.

Oamenii ajung la schimbari sau transformari radicale de cariera pentru a reveni la interese care erau puternice in copilarie si in adolescenta dar peste care au trecut pentru a se axa pe ceva practic. Desi au stat in faza latenta ani buni, aceste interese au ramas puternice si gata de a fi redescoperite mai tarziu.

Schimbare in viata ta – 3. Alege calea mai lunga. Toti consilierii de cariera spun ca se confrunta cu aceeasi problema din partea clientilor lor: toti spun “Sunt prea batran pentru asta!”. Dar temerea nu este deloc justificata, in conditiile in care speranta de viata a crescut.

Asadar, cel mai mare succes il vor obtine aceia care inteleg ca au destul timp inainte si sunt dispusi sa foloseasca acest timp pentru a investi in propriile aptitudini si in educatie. Asta presupune efort, adesea si bani si – cel mai greu pentru multi adulti – disponibilitatea de a renunta la ce au facut pana atunci, la cariera anterioara, de cele de mai multe ori infloritoare si sa redevina incepatori.

Foto: Guliver