cuplurile fac sex rar

Cuplurile fac sex rar, sustin psihologii. De ce a scazut frecventa activitatilor sexuale in cupluri? Descopera ce au de spus studiile realizate pana in prezent.

Specialistii de la Psychology Today sustin ca, intr-adevar, cuplurile fac sex rar in zilele noastre. Si au dovezi studiile realizate pe un esantion deloc de neglijat de 25 000 de americani adulti.

Conform cifrelor psihologilor, un adult intr-un cuplu face sex de noua ori mai putin decat un adult de aceeasi varsta din anii ’90.

La cuplurile casatorite s-au raportat scaderi si mai mari in activitatea sexuala, care fac sex de 16 ori mai putin.

Cand vine vorba de ultimul deceniu, frecventa sexului in cuplu a scazut dramatic. Ce s-a intamplat? Ce motive exista, conform psihologilor?

  1. Cuplurile fac sex rar si din cauza telefoanelor smart

Este mai greu sa porti o conversatie autentica cu iubitul tau si mai dificil sa faceti sex mai des cand amandoi stati pe telefon. Telefoanele smart ne si conecteaza insa ne si imping mai departe unul de celalalt.

  1. Exista atatea distractii. Si ele sunt… mai distractive!

Te poti uita la televizor, la filme, la seriale, la show-uri non-stop fata de deceniile anterioare. De aceea cuplurile fac sex rar acum.

  1. Aplicatiile de dating si sex nu ajuta prea mult

Pentru un anumit segment pot ajuta, insa nu pentru cupluri. Aplicatiile de dating si de sex ii ajuta mai mult pe cei care cauta aventuri de o noapte, nu relatii serioase.

  1. Suntem mai satisfacuti cu relatiile noastre, cu viata noastra, fata de generatia parintilor nostri

Un motiv este poate faptul ca am fost crescuti cu asteptari ridicate. Atunci cand ti se promite totul in copilarie si adolescenta, spun psihologii, este mai usor sa fim nesatisfacuti cu realitatea ca adulti.

Si in relatii se vede asta, iar cuplurile fac sex rar pentru ca toti asteptam romantismul perfect si pasional. Generatiile anterioare nu isi puneau sperantele intr-o alta persoana sa le implineasca toate nevoile si asteptarile si se focusau mai mult pe realitatile practice ale unui mariaj.

Este posibil de aceea sa fi fost mai fericiti. Si studiile confirma ca adultii de peste 30 de ani sunt mai putin impliniti in viata fata de adultii de aceeasi varsta din trecut.

  1. Cuplurile fac sex rar si pentru ca nivelul de fericire este scazut

Este un trend de cativa ani incoace. Desi economia creste, nivelurile de insatisfactie, de depresie, anxietate si furie sunt mai accentuate ca in trecut.

Oamenii nu mai au incredere in sistem, in institutii, in locurile de munca. Cei mai multi tineri aleg sa isi petreaca viata pe retelele de socializare sau in jocuri online si atunci interesul pentru sex a scazut.

Citeste si: Sexul in cuplu: adevarul despre viata intima intr-o relatie pe termen lung

Foto: Guliver