De ce ai ghinion cand viata incepe sa fie buna cu tine.

Cateodata faci alegeri gresite si incepi sa crezi ca ai ghinion tocmai cand incepusei sa ai succes. Dar, de fapt, iti pui singura bariere. Solutia este sa le constientizezi.   

Si celor mai cunoscuti oameni de pe Pamant li se intampla sa isi strice echilibrul in cel mai bun moment al vietii lor. In articole din presa internationala se spune despre unii dintre cei mai cunoscuti actori, cum sunt Halle Berry si Adrien Brody, ca au fost atinsi de “Blestemul Oscar”. Pentru ca, dupa ce au castigat mult-ravnitul premiu, au intrat intr-un con de umbra, scrie Greatist.com. Auto-sabotarea e ceva obisnuit atunci cand viata e buna cu noi. Si incepi sa crezi ca ai ghinion.

Dar de ce? De ce ai ghinion? Pentru ca faci ceva – absolut inconstient – care atenueaza fericirea si opreste traiectoria buna pe care te aflai. De cele mai multe ori nu e ceva intentionat. Ci temerile iti stau in drum.

Bariere pe care ti le pui si care te fac sa crezi ca ai ghinion

1. Te crezi plina de defecte

Daca iti imaginezi ca ai multe defecte, o sa fii extrem de prudenta in luarea deciziilor – prea prudenta – pentru ca, in subconstient, nu crezi ca meriti sa fii fericita si sa ai succes. In felul acesta, iti spui tu, daca esuezi, macar nu esuezi dramatic.

2. Simti ca ii abandonezi pe cei din jur

Faptul ca viata incepe sa fie buna cu tine, ca incepi sa ai succes, te poate face sa simti ca te indepartezi de radacini, de familie. Iar vina ca ii lasi pe ceilalti in urma si ca nu satisfaci asteptarile parintilor tai te va tine pe loc. Treptat, ajungi sa crezi ca ai ghinion, dar, de fapt, tu esti cea care ia deciziile gresite.

3. Crezi ca succesul e o povara

Oricand ai o reusita, senzatia ca succesul devine o povara te face sa abandonezi.

4. Vina ca esti prea buna

Aceasta bariera e intalnita des la copii si se prelungeste in adolescenta si tinerete. Calitatile innascute sunt insotite de un sentiment de vina. Intr-un fel, te simti obligata sa nu “stralucesti” prea mult, ca sa nu ii faci pe altii sa se simta prost.

Toate aceste temeri te impiedica sa iei decizii buna si curajoase si, in felul acesta, ajungi sa crezi ca ai ghinion tocmai cand incepusei sa ai succes.

Cand simti ca ai ghinion, incearca sa identifici felul in care te auto-sabotezi. Constientizarea e primul pas catre alungarea temerilor si luarea unor decizii bune, care iti dau voie sa fii fericita!

FOTO: Guliver

Citeste si: 5 reguli care te ajuta sa iei decizii mai repede.