3 motive pentru care ajungi sa semeni cu iubitul

Ti se pare ca parintii tai arata asemanator si au gesturi asemanatoare? Esti intr-o relatie de durata si ai impresia ca ai ajuns sa semeni cu iubitul tau? Exista o explicatie! Ba chiar mai multe motive, descoperite de oamenii de stiinta, despre care iti povestesc cei de la Bustle.com. 

Oamenii de stiinta au si un termen pentru cuplurile care se vad… in oglinda: convergenta aparentei, daca vrei sa stii termenul tehnic. Si sunt explicatii pentru acei parteneri care ajung nu numai sa aiba trasaturi asemanatoare, dar si incep sa se imbrace la fel si sa vorbeasca la fel.

Stim deja ca avem tendinta sa alegem parteneri cu care sa avem lucruri in comun si gusturi comune. Chiar daca din cand in cand mai iesim in oras cu persoane care sunt diametral opuse fata de noi. Experimentand, afli si tu mai bine ce iti doresti de la o relatie si de la un partener. Daca ti se pare ca semeni cu iubitul tau, oamenii de stiinta iti spun ca nu ai de ce sa-ti faci griji: este un semn bun!

3 motive pentru care ajungi sa semeni cu iubitul

Sunteti asemanatori de la inceput.

Poate nici nu-ti dai seama, dar tu, la fel ca oricine, cauti pe cineva care sa semene cu tine. Ca nivel de educatie, stil de viata, domeniu in care lucrezi sau pasiuni comune. Dar asemanarile sunt dictate si de genetica. Un studiu din 2014 arata ca alegem oameni cu care impartasim anumite segmente din ADN. Daca ai avut relatii esuate in trecut, s-ar putea sa nu fie vorba de diferente ireconciliabile, ci pur si simplu nu erati compatibili din punct de vedere genetic.

Impartasiti aceleasi experiente.

Un studiu mai vechi, din 1987, i-a rugat pe voluntari sa ghiceasca, din sute de fotografii, acei barbati si femei care sunt intr-un cuplu impreuna. Voluntarii au ghicit cel mai usor la cuplurile cu vechime de peste 25 de ani, ceea ce demonstreaza ca experientele comune se vad usor pe fetele noastre. Doi oameni care au trait aceleasi fericiri si aceleasi drame impreuna au o sansa mai mare sa dezvolte aceleasi riduri si linii ale fetei.

Cu cat sunteti mai fericiti, cu atat semanati mai mult.

Teoria unui cercetator este simpla: cu cat ne place de cineva mai mult, cu atat il imitam mai mult, in subconstient. Ceea ce inseamna ca, cu cat esti mai fericita cu iubitul tau, cu atat incepi sa-l imiti mai mult, fara sa-ti dai seama. Este valabil si pentru prieteni apropiati si rude, dar recunoaste! Cu ubitul tau petreci cel mai mult timp, pana la urma!

Foto: iStock.

Semanati, dar vrei sa stii daca va potriviti? Cainele iti testeaza constant iubitul. Afla cum.