De ce facem mai putin sex

De ce facem mai putin sex? Sigur ai observat si tu acest lucru in cuplul. Si mai mult ca sigur, faptul ca activitatea ta sexuala scade te streseaza. Ei bine, n-ar fi cazul, pentru ca e o chestiune generala! Generatia noastra chiar face mai putin sex decat faceau in trecut persoanele de aceeasi varsta.

Am aflat de pe Elite Daily ca un nou studiu a demonstrat ca milenarii (faimosii, millennials, adica noi, cei nascuti in anii ’80) fac mai putin sex decat generatiile anterioare.

Si totusi, de ce facem mai putin sex?

Peste 26 000 de americani au participat la studiul amintit, tocmai pentru a observa comportamentul sexual al acestora. Jeans M. Twenge, profesor in psihologie, unul dintre liderii studiului, afirma:

«Desi au reputatia de a avea parte de aventuri, generatia milenarilor si generatia de dupa ei – cunoscuti drept generatia iGen sau generatia Z – fac sex mult mai rar decat parintii lor si decat bunicii lor cand erau de aceeasi varsta. Si asta pentru ca milanrii si generatia Z au partenerii stabili mai rar.»

Am aflat deci de ce facem mai putin sex – fugim de cuplu si de stabilitate si asta duce la o activitate sexuala scazuta. Desi pare ca cei fara partener, ce cauta aventuri de o noapte, ar avea o viata erotica implinita, se pare ca nu stau chiar asa lucrurile. Faptul ca ei fac sex cu mai multi parteneri nu inseamna ca o fac si mai des!

Deci, daca nu cumva ai un amic cu beneficii pe care sa contezi atunci cand cheful creste, sansale ca tu, milenara singura, sa faci sex mai frecvent sunt minine, chiar daca iesi cu 5 tipi pe saptamana. Mama ta ti-ar spune: “Ehe, pe vremea mea…”

Pe masura ce imbatranim – desi suntem intr-o relatie stabila de cuplu – avem tendinta de a face sex din ce in ce mai rar, asa ca trebuie sa profitam din plin de clipele pasionale in tinerete.

Citeste si: Sexul la generatia Y: cum se diferentiaza de tinerii din trecut

Foto: Guliver