de ce nu ai chef sa faci dragoste

Jill Blakeway, acupuncturist si autor al volumului “Sex Again: Recharging Your Libido”, spune ca fara sa faceti sex tu si partenerul tau de viata sunteti doar colegi de locuinta. Declaratie controversata? Poate, dar pe la cabinetul lui Blakeway trec sute de cupluri a caror relatie este afectata negativ de absenta sexului. Si este vorba doar de o mica parte din cei peste 40 de milioane de adulti care sufera din aceasta cauza, conform cercetatorilor citati de realsimple.com. La un moment dat si tu poti ajunge in aceasta situatie, urmand sa te intrebi: de ce nu ai chef sa faci dragoste?

Raspunsul este foarte simplu: ritmul de viata aglomerat si dieta dezechilibrata, in urma careia nu reusesti sa-ti incarci bateriile nutritionale, se fac vinovate de scaderea libidoului. Problema e ca tot mai multe cupluri sunt afectate de acest neajuns. Daca vrei sa stii de ce nu ai chef sa faci dragoste si care sunt solutiile sa reaprinzi flacara pasiunii, citeste acest articol!

Epuizarea

Cand ai zile obositoare la serviciu, tot ce iti mai doresti seara este sa citesti cateva file dintr-o carte noua sau pur si simplu sa te bagi in pat sa dormi. Nici nu mai incape vorba sa faci sex, la cat esti de extenuata. In acest caz, solutia ar fi sa nu mai programezi pentru seara momentele de iubire.

Incearca sa schimbi programul. Si dimineata este un moment bun pentru iubire. Activitatea sexuala nu va mai fi ca la inceputul relatiei din punct de vedere al frecventei, dar cu siguranta va va tine apropiati unul de altul si va rezolva multe probleme ale relatiei voastre.

Stresul

Blakeway spune ca stresul are un puternic impact negativ asupra libidoului la femei. Factorii de stres le neutralizeaza puterea de relaxare si le reduce capacitatea de a simti si psihic senzatiile fizice. Asa ca, in loc sa se relaxeze, cele mai multe femei simt si mai mult stres in corp.

In acest caz ai putea sa incerci cateva sedinte de acupunctura, in cadru carora se pot debloca canalele energetice, sau de yoga ori meditatie, ca sa reduci nivelul de stres din corp.

De ce nu ai chef sa faci dragoste: din cauza imaginii corporale deformate

Si barbatii, dar mai ales femeile sunt bombardate cu imagini nerealiste despre cum trebuie sa arate un corp perfect – chiar daca acesta este prelucrat in Photoshop, in cabinetul chirurgilor esteticieni sau este inspirat din trupurile actorilor care joaca in filme pentru adulti. Asa ca cele mai multe dintre noi ne simtim nefiresc in pielea noastra si dorim sa schimbam mereu cate ceva, ca sa ajungem la standardele de frumusete ale societatii.

In timp, reusim sa nu ne mai dorim sa facem dragoste cu partenerul, pentru ca nu avem suficienta incredere in calitatile fizice.
Solutia: intreaba-l pe iubitul tau ce anume i-a placut la tine si tine minte raspunsul lui. Uita-te la corpul tau si raspunde-ti sincer cu ce anume te mandresti mai mult? Cu sanii, cu picioarele tale lungi, cu parul tau fermecator? Ai o multime de atuuri si, deci, multe motive sa te simti bine in pielea ta alaturi de omul pe care il iubesti si te iubesti pentru tot ceea ce esti.

Tu stii aceste adevaruri despre sex pe care orice femeie trebuie sa le stie?

Foto: Guliver