nu reusesti sa te relaxezi in dormitor

Prima data cand s-a intamplat sa nu simti placere in bratele iubitului tau ti-ai spus ca e doar o pasa proasta, apoi te-ai gandit ca nu mai ai sentimente la fel de puternice pentru el sau ca a intervenit rutina. Nu e vorba de niciuna dintre aceste cauze? Ia in calcul si varianta in care esti mult prea stresata la job sau in celelalte domenii ale vietii tale si astfel nu reusesti sa te relaxezi in dormitor.

Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog (www.sexologultau.net), spune ca nu reusesti sa te relaxezi in dormitor pentru ca gandurile, grijile, teama, emotiile, stresul, tensiunile sunt incompatibile cu placerea (sexuala). Pentru ca o femeie sa se poata bucura de placerea sexuala, trebuie ca ea sa se poata relaxa mai intai, iar apoi sa lase corpul sa se bucure de placere.

Dificultatile de relaxare tin mai degraba de persoana in sine si mai putin de partener; ele pot indica persoane mai sensibile, anxioase sau cu alte asemenea probleme de sanatate. „Motivele pentru care nu reusesti sa te relaxezi in dormitor pot tine de partener in masura in care exista ceva in relatie ce produce tensiune sau ingrijorare. O expresie frumoasa din popor spune: ”nu te duce la culcare certat”; as parafraza-o spunand: nu te duce in dormitor cand esti certat cu partenerul“, spune specialistul.

De ce nu reusesti sa te relaxezi in dormitor si ce solutii exista

Elementul esential pentru relaxare si eliberarea de ganduri, griji si alte neplaceri este… preludiul. „Preludiul este acel timp petrecut pentru a te ”acorda” cu partenerul, pentru a ajunge la acelasi nivel de comunicare si excitare care sa faca actul sexual placut si satisfacator pentru ambele persoane. Preludiul poate incepe cu un dus de relaxare, cu putina muzica buna, chiar si cu un pahar de vin – totul ca sa permita creierului sa se detaseze de probleme si sa se concentreze pe placere“, explica sexologul. Si continua: „Exista o multime de tehnici si metode pentru ca mintea sa fie mutata de la ganduri la… placere: concentrarea pe ceea ce face partenerul (mangaieri, saruturi, sex oral), cresterea stimularii realizate de partener cu propria stimulare (mangaieri, atingeri ale punctelor sensibile, autosatisfacere in timpul preludiului sau a actului sexual), concentrarea pe partile pe care femeia le considera excitante la partener (musculatura, fata, fese), jocuri erotice diverse (roluri), masaj erotic. Comunicarea cu partenerul este importanta: discutati lucrurile care va deranjeaza, rezolvati problemele inainte de actul sexual, sau dupa, dar nu in timp ce faceti dragoste“.

Daca ti se pare interesant articolul despre de ce nu reusesti sa te relaxezi in dormitor, citeste si: Ce legatura exista intre barbatii misogini si bolile mentale

Foto: Guliver