De ce sa inveti online.

Nu prea exista nimic ce nu ai putea sa inveti online. Poate doar vreun mestesug, cum ar fi sculptura sau pictura! In rest, cursurile online iti ofera mai multe beneficii decat cele la care esti obligata sa fii prezenta!

E bine sa inveti mereu, la orice varsta, despre tot felul de lucruri. Asta stie toata lumea. Dar, daca inveti online, beneficiile sunt chiar mai mari, scriu cei de la Studylifestyle.com. In primul rand, e mult mai convenabil sa inveti online din cauza programului incarcat pe care il avem cu totii in ziua de azi. Ne-am invatat sa petrecem mult timp in trafic, la banca, fast-food, farmacie, scoala copilului, sala de fitness sau orice altceva. In loc sa adaugi pe lista de alergatura si niste cursuri, mai bine te documentezi bine si alegi sa inveti online. Sunt multe variante!

5 motive ca sa inveti online

1. Program mai flexibil, libertate mai mare

Cand inveti online, nu trebuie sa te afli intr-o sala de clasa in fiecare seara la ora 6.00, sa zicem. Poti sa inveti in pauza de masa sau, daca sunt cursuri audio, in timp ce gatesti masa de seara. Nu inseamna ca trebuie sa “chiulesti” de la ore, ci doar ca tu vei alege daca inveti dimineata, la pranz sau seara!

2. Poti sa inveti de oriunde

Educatia online se poate face oriunde te poti conecta la internet. Acasa, la job, la o cafenea, pe plaja, in aeroport. Nimic nu te poate opri din invatat!

3. Costa mai putin!

In loc sa te duci intr-un alt oras ca sa urmezi cursul pe care ti-l doresti, invatand online, de acasa, economisesti enorm. Nu mai dai bani pe mancare si drum, ci stai acasa, confortabil. In plus, cursurile online sunt – in general – mai ieftine decat cele care cer prezenta!

4. O sa te descurci mai bine in mediul online

Crezi sau nu, daca inveti online vei reusi, in timp, sa te descurci foarte bine pe internet! Te vei putea documenta din ce in ce mai rapid si mai eficient in orice domeniu. Ba chiar o sa inveti sa te organizezi mai bine! Cum asa? Pentru ca, in loc sa primesti materialele de studiu in mana, va trebui sa inveti sa cercetezi singura si sa selectezi materialele!

5. Primesti atentie individuala

Cand inveti online, interactionezi mai mult cu profesorul decat o poti face cand ai la dispozitie un timp limitat, intr-o grupa mare de cursanti.  Corespondenta dintre tine si profesor e esentiala, ceea ce e in avantajul tau. In felul acesta, profesorul va intelege mai bine care e stilul tau de invatare si care iti sunt nevoile.

FOTO: Guliver

Acum ca stii ce beneficii au cursurile online, afla si despre 10 site-uri care te ajuta sa inveti o limba straina foarte repede.