De ce unele persoane nu iubesc bebelusii

Bebelusii sunt pur si simplu adorabili! Obrajii lor rosii, privirea pe care o au si expresiile lor ne fac sa ne dorim sa-i protejam si sa-i iubim. Si totusi, de ce unele persoane nu iubesc bebelusii?

Oamenii de stiinta au descoperit ca acest lucru este mai des intalnit in randul femeilor tinere, care nu considera ca bebelusii sunt draguti. De ce unele persoane nu iubesc bebelusii? Raspunsul la aceasta intrebare poate fi destul de simplu, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta reactie este normala in anumite situatii. Femeile tinere nu sufera de o anumita boala si nu au propriu-zis o repulsie fata de bebelusi, ci altceva le face sa aiba aceasta reactie, scrie bustle.com.

De ce unele persoane nu iubesc bebelusii

In orice limba exista un cuvant pentru dragalasenie, iar bebelusii dolofani si cu pometii proeminenti sunt considerati dragalasi. Etnologul de origine australiana, Konrad Lorenz, a dezvoltat o formula pentru dragalasenie. Kinderschema reprezinta seria de trasaturi fizice care ne face sa exclamam anumite cuvinte si sa simtim unele lucruri in momentul in care vedem ceva dragalas. Conform lui Lorenz, ni se par foarte dragalase fetele rotunde, fruntile mari, obrajii dolofani, buzele pline, nasurile mici si ochii imensi.

Kinderschema poate fi asociata cu un reflex pe care il avem in momentul in care ne dorim sa evoluam si vrem sa avem copii. Conform lui Lorenz, chiar daca nu iti plac bebelusii, Kinderschema iti afecteaza modul in care interactionezi cu celelalte vietuitoare.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca acest lucru se intampla cel mai des in randul femeilor tinere. Ele considera ca bebelusii nu au nimic frumos, asa ca Kinderschema nu are efect in aceasta situatie. In plus, foarte multe dintre ele resping ideea de a avea grija de bebelusi din cauza fluidelor pe care acestia le elimina sau din simplul motiv ca nu le place sa curete dupa ei. Fara a exista o nevoie materna de a avea grija de copii, foarte multe femei ajung la concluzia ca nu iubesc bebelusii.

Mai mult decat atat, foarte multe femei se confrunta cu sentimentul de dezgust atunci cand vine vorba de bebelusi. Potrivit oamenilor de stiinta, acest lucru nu este deloc surprinzator, mai ales cand vine vorba de bebelusi care nu sunt ai lor. Insa, cu toate acestea, sentimentul de dezgust este unul destul de puternic si se manifesta atunci cand oamenii vor sa stea departe de lucruri care ii pot afecta. Totodata, sentimentul de dezgust poate determina unele persoane sa stea departe de cei care sunt bolnavi si care pot transmite anumite boli.

Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care considera ca animalele sunt dragalase ar trebui sa aiba aceeasi parere si despre bebelusi. Kinderschema se aplica atat pentru caini, pisici si alte animale, cat si pentru bebelusi. Cu alte cuvinte, tot ceea ce este dragalas nu poate fi ignorat. Iar bebelusii nu pot fi ignorati.

Dorinta de a reusi pe plan profesional poate fi mai importanta ca nevoia de a face un copil

Femeile singure, care nu au copii, pot avea o perceptie gresita despre bebelusi si pot considera ca se pune prea multa presiune asupra lor in societate. Bebelusii si spiritul matern merg mana in mana, iar toate femeile ar trebui sa iubeasca bebelusii. Cu toate acestea, exista o serie de fenomene care au loc in societate si care duc la aceasta repulsie fata de bebelusi. Mai mult decat atat, foarte multe femei considera ca este mai important sa aiba o cariera de succes decat sa aiba copii, asa ca bebelusii trec pe locul doi in viata lor si de aici s-ar putea explica lipsa de toleranta atunci cand vine vorba de nou-nascuti.

Femeile care investesc timp in cariera nu au posibilitatea sa isi dezvolte spiritul matern, iar Kinderschema se poate anula in aceasta situatie. Astfel, foarte multe dintre ele ajung sa considere ca bebelusii nu sunt foarte dragalasi. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de stiinta, aceasta perceptie se poate schimba in timp. In fond, dragostea pentru bebelusi este un raspuns neuronal la nevoia de a evolua. Asa ca, in timp, persoanele care nu iubesc bebelusii pot sa isi schimbe parerea.

Daca ti-a placut articolul despre de ce unele persoane nu iubesc bebelusii, iata si un articol cu nume originale de bebelusi. Idei traznite de la vedete!

Foto: Guliver