decizi ca vrei copii

Te decizi ca vrei copii in aceasta perioada? Cum stii ca esti pregatita sa ai copii? Cum stii daca vrei sa faci copii cu adevarat, dincolo de presiuni sociale, familiale sau culturale? Esti sigura ca vrei sa ramai insarcinata? Descopera povestile catorva femei care iti spun cum s-au hotarat ele si partenerii lor de cuplu ca este timpul sa aduca un copil pe lume.

Generatiile mai tinere, din care fac si eu parte, se gandesc adesea ca a avea copii ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla. Si eu am trecut prin aceste etape, insa, pe masura ce am constientizat anxietatile ce ma blocau, am ajuns la concluzia ca sunt pregatita sa am copii.

Daca si tu nu stii cum sa te decizi ca vrei copii, daca nici tu nu te simti pregatita sa ai copii, prima abordare ar fi sa vezi daca te panichezi cand te gandesti la asta sau pur si simplu amani momentul pentru ca nu simti ca este o prioritate acum in viata ta.

Specialistii de la She Knows spun ca in fiecare an tot mai multe femei amana momentul sarcinii, creand panica legata de fertilitate. Daca decizi ca vrei copii, cu siguranta vei intreba si tu cunoscutii cum s-a intamplat in cazul lor. Vrei sa faci copii, deci iti intrebi parintii cum a fost. Vrei sa ramai insarcinata si iti intrebi prietenele sau cunostintele care au nascut de curand. Totul in incercarea de a afla daca esti pregatita sa ai copii.

Multe dintre femeile citate de She Knows spun ca apropiatii le-au spus adesea ca sarcina nu a fost ceva programat, ci o intamplare. Insa sa decizi ca vrei copii nu este egal cu intamplarea de a ramane insarcinata.

Descopera mai jos care au fost momentele in care femeile citate de She Knows si-au dat seama ca vor copii cu partenerii de cuplu.

Cum decizi ca vrei copii? Esti pregatita sa ai copii? Citeste povestile altor femei!

  • O profesoara de yoga, actualmente mama a trei copii, sustine ca pur si simplu a fost ceasul biologic in cazul ei. A trecut de la atitudinea “nu vreau copii” la “vreau copii acum”.
  • O alta femeie sustine ca si-a dorit copii pentru ca atat ea, cat si partenerul, proveneau din familii cu multi frati.
  • Uneori, poti sa decizi ca vrei copii in urma unei vesti socante. Este cazul unui cuplu in care barbatul fusese diagnosticat cu cancer terminal. Ambii parteneri au decis sa faca copii imediat, pentru a se bucura cat mai mult timp de ei.
  • O alta femeie sustine ca poti fi pregatita sa ai copii si daca te simti invidioasa pe ceilalti parinti. In cazul ei, toti prietenii aveau copii. Atat ea, cat si sotul ei isi doreau copii candva, insa gelozia pe copiii celorlati au determinat-o sa ramana insarcinata cat mai rapid.
  • Daca nu stii ca vrei sa faci copii sau nu, nu esti singura femeie in aceasta situatie. Multe femei sunt nesigure, din teama ca nu vor fi parinti suficient de buni.
  • Un alt cuplu sustine ca a decis sa faca copii de tineri intrucat si parintii celor doi parteneri fusesera parinti de la varste tinere.
  • Daca vrei sa ramai insarcinata, insa nu esti tocmai convinsa, o alta femeie a declarat pentru She Knows ca, in cazul ei, sentimentul de maternitate s-a dezvoltat in timp, in anii casatoriei.
  • O alta femeie spune ca in momentul in lucrurile din viata ei s-au asezat, a decis impreuna cu sotul ei ca este cazul sa aiba urmasi. Se simteau confortabil si viata lor era stabila, erau pregatiti, deci decizia a fost cat se poate de rationala.

Pana la urma, tu decizi ca vrei copii sau nu. Tu decizi daca esti pregatita sa ai copii sau sa mai astepti. Tu decizi daca vrei sa faci copii tanara sau peste timp, cand totul este asezat. Tu decizi cand vrei sa ramai insarcinata.

Citeste si: Expertii s-au razgandit: care e varsta potrivita pentru a deveni mama?

Foto: Guliver