Devii mai intoleranta pe masura ce imbatranesti? E OK!

Devii mai intoleranta pe masura ce inaintezi in varsta? Maturizandu-te, elimini oamenii cu care nu poti crea o coneziune reala si te concentrezi mai mult asupra ta.

Ti se pare ca, in ultima vreme, te auzi spunand tot mai des cum urasti pe toata lumea? Ideea e ca devii mai intoleranta pe masura ce inaintezi in varsta. Daca in adolescenta aveai zeci de prieteni si socializai cu usurinta, fara sa fii prea timida, avand incredere in toata lumea, cand te maturizezi lucrurile nu mai stau chiar asa. Prietenii au intrat in relatii de cuplu sau, din cine stie ce motive, au inceput sa dispara, rand pe rand. Ramai tot mai singura si cu inima ravasita, fara sa intelegi cum acele prietenii pe care le credeai vesnice s-au terminat. E neplacut sa pierzi prieteni, chiar daca nu ii judeci pentru asta si chiar daca ai si tu vina ta in incheierea relatiilor.

Cu cat trece timpul si te maturizezi, cu atat devii mai intoleranta si ti-e mai greu sa iti faci prieteni noi, sunt de parere cei de la Elitedaily.com. E posibil chiar sa iti dai seama ca nici nu iti plac prea multi dintre oamenii din jur. Si stii ce e ciudat? Ca e ok sa nu placi pe toata lumea!

De ce e in regula sa devii mai intoleranta in timp

Ce se schimba, de fapt? Cand esti tanara, vrei sa te imprietenesti cu aproape oricine si nu iti pasa prea mult ce cred cei din jur despre tine. Vrei sa faci parte dintr-un grup. Din cauza aceasta, nu toate relatiile de prietenie sunt autentice. Iar unele sunt chiar relatii toxice. Cu cat te maturizezi, cu atat vrei sa te indepartezi de acei oameni cu care nu esti “pe aceeasi frecventa”, pentru ca nu mai ai atat de mult timp de investit in relatii false. Preferi sa petreci timp singura decat sa il pierzi cu cineva care te face sa te simti singura.

Si, totusi, desi devii mai intoleranta in timp, poti ramane o persoana prietenoasa. Vorbesti cu tot felul de oameni si petreci timp cu unii dintre ei, dar nu ii lasi sa se apropie prea mult. Nu mai ai incredere in cei mai multi dintre cei din jur.

Cu cat inaintezi in varsta, inveti sa te pui pe tine pe primul loc, iar acesta este un lucru bun. Cand incepi sa te iubesti pe tine insati, lucrurile devin ma bune pentru tine. Nu mai faci lucruri doar pentru a fi pe placul celorlalti si devii mai sincera cu tine si cu cei din jur. Incepi sa lucrezi la propria personalitate, fara a te mai lasa influentata atat de mult de ceilalti. Unii vor pleca, dar altii vor ramane. Prietenii adevarati.

FOTO: Guliver

Citeste si: Prieteni adevarati versus prieteni falsi: invata sa ii deosebesti.