dezvantajele de a fi introvertit

Dezvantajele de a fi introvertit nu sunt putine! Multi oameni cred ca esti deprimat. Sau poate ca nu ii suporti. Insa doar tu stii cum te simti in lumea unui om care gandeste prea mult. Iti propunem ca data viitoare sa le trimiti acest material acelora care cred ca suferi! L-am gasit pe Elite Daily.

Daca toata viata ai fost “fata aceea tacuta”, sa stii ca, intr-adevar, dezvantajele de a fi introvertit te fac sa treci neobservata intr-o luma cu vorbareti, replici rostite tare si dialoguri galagioase! Daca insa tu esti extrovertita, citeste cum se vede viata din mintea unei persoane care gandeste prea mult!

Dezvantajele de a fi introvertit

 1. Oamenii cred ca esti mereu suparata pe ei

Oamenii nu se simt tocmai bine cu linistea din jurul lor. Ceva trebuie sa fie gresit acolo! De aceea, oamenii cred ca esti suparata pe ei. Este unul dintre dezavantajele de a fi introvertit!

 1. Oamenii cred ca esti trista mai mereu

Daca nu ai vreo problema cu ei, sigur esti trista, ai patit ceva, ceva rau s-a intamplat.

 1. Simti nevoia sa te scuzi sau sa-ti scuzi “comportamentul”

E posibil ca uneori sa-i ranesti pe cei din jurul tau. Este unul dintre dezavantajele de a fi introvertit. Insa niciodata nu e intentionat. Asta esti si de multe ori iti vine sa-ti ceri scuze ca esti asa tacuta, nu? Stai linistita, nu e treaba ta ce cred altii despre tine!

 1. Iti creezi probleme care nu exista

Aceasta e personalitatea ta naturala. Si, de altfel, de multe ori creezi conflicte imaginare, de multe ori crezi tu ca ar fi vreo problema.

 1. Esti epuizata mintal si fizic

Cand gandesti prea mult (si in general te focusezi pe lucrurile minore), te simti epuizata mintal. Si daca esti stresata, oboseala se va simti si pe plan fizic. Iata unul dintre dezvantajele de a fi introvertit. Mai iesi uneori din mintea ta. Mai lasa-le sa treaca!

 1. Nici nu mai ai pofta de mancare

Esti atat de captiva in mintea ta ca uiti sa mananci sau efectiv simti ca trupul tau va respinge mancarea. Multi introvertiti trec prin acest “ghem de nervi” in stomac, mai ales cand sunt la o iesire cu prietenii si se simt inconfortabil.

 1. Creezi mereu o prima impresie proasta

Unul dintre dezavantajele de a fi introvertit. Oamenii socializeaza mai bine cu vorbaretii. Cred ca n-au nimic de ascuns, iar tu prea esti reticenta. In timp ce pe tine trebuie sa te cunoasca lumea, ca sa te aprecieze.

 1. Nu poti socializa intr-o gasca mare

Da, e clar ca suferi de anxietati sociale si ca nu-ti vine nici sa deschizi gura – sa urli efectiv, fata de volumul cu care esti obisnuita sa vorbesti – in fata altora.

In general, stai retrasa si privesti. Si astepti sa se termine “chinul”. Dezavantajele de a fi introvertit te impiedica sa te bucuri de prezent, de viata, de oameni!

 1. Oamenii cred ca ii judeci in tacere

De prea putine ori se intampla sa ii judeci pe cei pe care ii privesti din linistea mintii tale. In rest doar asculti, insa cei din jurul tau asta cred! Cred ca le judeci fiecare cuvant, fiecare parere!

Oamenii cred iti ascunzi gandurile tale si nu esti onesta, cand tu de fapt preferi sa te pierzi in povestile si in lumea altora decat sa traiesti si sa-ti expui gandurile tale.

 1. Munca in echipa iti da batai de cap

Fiecare sedinta e un cosmar. Fiecare intalnire se lasa cu transpiratii reci. Nu e vorba ca nu-ti place sa impartasesti creativitatea, dar iti e foarte greu sa lucrezi cu altii. De ce? De teama de a nu spune vreo tampenie. De altfel, mereu esti ocupata sa iti faci scenarii negative. Asa ca mai bine taci. Dezavantajele de a fi introvertit te fac sa pari un om anti-social si nu tocmai bun de vreo promovare la job.

 1. Online sau in mesaje esti un alt om

Fata in fata, preferi sa taci si sa-l lasi pe cel ce vorbeste mai tare ca tine sa se desfasoare. Iat tu asculti. Insa in fata tastaturii, omul ce gandeste prea mult se simte liber de a se exprima. Isi poate articula gandurile.

Si totusi, nu lasa dezvantajele de a fi introvertit sa te faca sa dezvolti adevarate anxietati sociale, sa te tina departe de viata adevarata, nu cea virtuala!

Citeste si: Singuratatea si statutul social. Care e legatura?

Foto: Guliver