diferentele dintre femei si barbati

Diferentele dintre femei si barbati: descopera ce trebuie sa stii despre felul in care gandim, simtim, actionam, din punct de vedere genetic, dar si al evolutiei.

Omenirea a petrecut si petrece mult timp pentru a trasa definitiv si edificator diferentele dintre femei si barbati. Dupa atatea secole, barbatii cred ca femeile sunt misterioase si neintelese, iar femeile inca se mira ca barbatii sunt indisponibili emotional. Chiar nu am invatat nimic?

Nu exista o harta genetica sau carti din care sa citim exact ce trebuie sa stim despre diferentele dintre femei si barbati? Iata ce spun expertii in relatii de cuplu pe Your Tango.

Diferentele dintre femei si barbati

  1. Barbatii si femeile au evoluat diferit

Este un fapt biologic. Creierul barbatului este axat pe a avea responsabilitati: a vana si a proteja. Pentru asta, ei au fost nevoiti sa se detaseze de emotional. Sa renunte la empatie. Asta in timp ce femeile au avut roluri relationale, facand copii si traind in comunitati.

Diferentele dintre femei si barbati se vad inca din factorii nativi si evolutivi: femeile isi doresc dialoguri si sentimente in timp ce barbatii se simt criticati ca nu au aceeasi capacitate emotionala.

  1. Diferentele native dintre femei si barbati nu fac lucurile usoare

Mai exista si diferentele evolutive dintre femei si barbati. Creierul femeii si al barbatului au evoluat in medii diferite fata de astazi. Sigur, barbatii nu mai vaneaza si femeile nu mai sunt obligate sa duca specia mai departe sau sa sustina emotional familia, dar variatia de rol se pastreaza.

Diferentele dintre femei si barbati cauzeaza anxietati si confuzie pentru ambele sexe insa sa vorbim despre nepotrivirile acestea ne ajuta sa aducem pace si armonie intr-o relatie de cuplu.

  1. Barbatii si femeile nu au aceeasi viziune asupra iubirii si a sexului

Barbatilor le lipseste uneori empatia sau dialogul. Si atunci cand vine vorba de exercitarea rolurilor in cuplu, exista opinii diferite. Diferentele dintre femei si barbati se observa si in perceptia despre sex si relatiile de iubire.

De exemplu, barbatii sunt de parere ca sexul si intimitatea emotionala sunt identice (pana la de 4 ori mai multi barbati decat femei cred asta).

Exista studii conform carora barbatii se indragostesc mai repede si atunci ambele sexe trebuie sa realizeze asta, cand vorbesc despre iubire. Atat femeia, cat si barbatul trebuie sa stie ca au definitii diferite ale iubirii, si trebuie sa comunice.

  1. Nu este vorba doar despre sex

Sigur, diferentele dintre femei si barbati sunt palpabile, mintal si biologic. Dar exista diferente peste diversitatea venita din sexele diferite.

Suntem mai mult decat femei sau barbati. Suntem oameni. Suntem indivizi. Suntem cumul a ceea ce am trait si experimentat. A mediului si familiei in care ne-am nascut si am trait.

  1. Diferentele dintre femei si barbati evolueaza in timp

E necesar ca un cuplu sa-si realizeze diferentele pentru ca relatia lor sa aiba un viitor. E esential ca atat barbatii, cat si femeile sa stie ca vor evolua diferit in timpul in care sunt impreuna, cu fiecare situatie prin care trec.

Cariera, copiii, problemele de sanatate – toate schimba o relatie de cuplu si pot adanci diferentele dintre femei si barbati sau ii pot aduce pe parteneri mai aproape. Daca acestia constientizeaza ca vor evolua si se vor releva unul altuia mereu altfel, pe masura ce cresc si se schimba.

Inca de la inceputul vremurilor, femeile si barbatii au avut o relatie simbiotica asa ca, desi uneori diferentele dintre femei si barbati pot fi de neinteles, e esential sa vorbim despre ele si sa le constientizam pentru a gasi metoda de numitor comun.

Citeste si: Intimitatea in relatia de cuplu se castiga cu pretul vulnerabilitatii

Foto: Gulliver