dominatia sexuala si masochismul

Dominatia sexuala si masochismul sunt la mare cautare, mai ales dupa filmele 50 shades of Grey si 50 shades darker. Aceste doua filme erotice au sporit curizitatile legate de practicile sexuale de tip dominatrix, insa nu multa lume stie despre ce este vorba intr-o astfel de relatie.

Este necesar sa intelegi ce fel de protocoale – da, da, sunt niste reguli bine puse la punct – stau in spatele acestori “jocuri murdare”. Iata ce reguli trebuie sa stiti inainte de a practica BDSM sau dominatia sexuala si masochismul, conform Your Tango!

Cu siguranta dominatia sexuala si masochismul reprezinta tabu-uri. Si la fel de bine multa lume, desi parca ar cocheta cu ideea, nu stie “cu ce se mananca”. Am aflat de la experti in jocuri sexuale ca tehnicile acestea inseamna senzatii puternice, emotii intense si o conexiuen puternica la nivel emotional si psihologic cu un partener de incredere. Stim cate ceva despre efecte, dar ce stim despre acest gen de sexualitate?

Faptul ca dominatia sexuala si masochismul sunt soptite si tinute secrete, intrucat inca nu sunt practici sau manifestari sexuale acceptate si intelese, nu face altceva decat sa existe temeri si dorinta imperioasa de a ascunde astfel de preferinte. Daca vrei sa incerci o astfel de relatie cu partenerul tau, iata ce trebuie sa stii despre BDSM sau dominatia sexuala si masochismul. Iata ce reguli trebuie sa intelegeti si sa respectati!

  1. Negocierea bine pusa la punct

NU te incurca intr-o practica sexuala precum BDSM-ul cu o persoana pe care tocmai ai intalnit-o intr-un bar, oricare crezi ca ar fi chimia dintre voi doi. Daca nu se discuta si nu se negociaza bine termenii pot aparea neincrederea, resentimentele, si puteti sa va faceti rau. Ori ideea de a incerca dominatia sexuala si masochismul este tocmai la polul opus, scopul fiind a te cinecta cu cele mai adanci dorinte ale tale si cu partenerul tau. Fiecare participant trebuie sa stie ca se simte si este protejat, ca isi poate exprima dorintele si sexualitatea. Negociati sincer, transparent, direct, clar. Fiecare partener trebuie sa spuna ce vrea si ce nu ar accepta. Acest stadiu este critic.

  1. Stabiliti un scop, un ritm si incredere absoluta

Fiti clari cand vine vorba despre in tentie. E necesar sa va comunicati intentiile, limitele si asteptarile. Fiti siguri ca partenerul a inteles ce va doriti si intrebari precis daca este de acord. Intotdeauna cand flirtati cu dominatia sexuala si masochismul e important sa exprimati si sa tineti limitele impuse.
Neaparat stabiliti un cuvant de siguranta in caz ca ceva neprevazut si nedorit se intampla. Este necesar daca se intampla ca partenerul sa pateasca ceva sa opriti aceste tehnici sexuale si sa fiti capabil de a manifesta compasiune, suport si grija pentru starea sa de bine. Astfel increderea intre voi va creste. La fel si nivelul de placere.

In ceea ce priveste ritmul, este esential sa incepeti mai usor si sa mergeti mai departe pe masura ce amandoi sunteti in regula. Este pana la urma o experienta erotica puternica si cu multe valente iar increderea este atat de necesara!

  1. Intelegeti si acceptati paradoxul

Dinamica ce se intampla cand experimentati dominatia sexuala si masochismul este una de “schimb de putere”. Unul este in control si celalalt este dominat pentru o perioada bine stabilita de timp. Nu neaparat sexualitatea este puternica cand se experimenteaza BDSM. ci mai degraba ritualul aproape sacru de putere regala, de predare devotata, de instinct primar, de a fi “devorat” de celalalt si de a-l tulbura profund pe celalalt. Toate acestea se afla oricum in animalele din noi, in rolurile de alfa/beta, in instinctul animalier de prada si victima.

Toate acestea aduse in prezent nu fac altceva decat sa iti dea voie sa explorezi constient lucrurile interzise, din intuneric, cele tabu, cele mai adanci dorinte sexuale. Ca dominant e necesar sa iti mentii partenerul in siguranta, prezent, sa conduci cu autoritate si asertivitate. Actul sexual de tip BDSM poate fi salbatic dar poate fi si tandru, senzual, in functie de preferinte. Spectrul BDSM este atat de Dark incat se poate ajunge la relatii de tip abuzat/abuzator, agresor/victima si pot scoate la suprafata trairi bine ascunse in Eu – durere, degradare, obiectificare, umilire.

  1. Aveti nevoie de timp si de spatiu

Cel putin doua ore sa intrati in aceasta lume atat de diferita. Veti spune ca doua ore pare mult, insa pot fi necesare si 3 sau 5 ore, ori poate mai mult. Dominatia sexuala si masochismul nu se “consuma” pe repede-inainte, ci asumat, prezent. E necesar sa intrati intr-o anumita stare, sa fiti clari in intentiile voastre si sa fiti personajele de care celalalt are nevoie. Alegeti cu grija ambianta si camera in care veti practica aceste roluri de dominanta. Lumina, sunete, texturi, arome. Faceti din asta un spatiu sacru, un spatiu sigur.

Dupa ce ati experimentat acest joc erotic si starile despre care vorbeam mai sus au aparut la suprafata, nu inseamna ca le-ati constientizat, sau ca ele au fost videcate. Ba dimpotriva, fiti prezenti si realizati ceea ce simtiti dupa o astfel de experienta. Lucruri ascunse pot aparea. Si da, daca te intrebai, e posibil sa iti doresti toata viata o astfel de interactiune sexuala. Va ajuta sa fiti sinceri si sa oferiti/primiti suport emotional pe masura ce “sapati” si mai adanc in dorintele voastre ascunse. Exista multe cupluri pe care o tehnica precum dominatia sexuala si masochismul le-a ajutat sa traiasca asumat si constient si in viata de zi cu zi.

Citeste si: 5 modalitati de a descoperi ce fantezii erotice are iubitul tau

Foto: iStock