doresti in dragoste

Descopera cum sa primesti tot ce iti doresti in dragoste fara sa pui presiune pe partener, fara sa pari disperata, fara sa il coplesesti cu prea multa atentie. Ingredientul cheie este comunicarea!

Cand esti intr-o relatie de cuplu, mai ales cu un partener pe care il iubesti si in care ai incredere, este vital sa stii sa ii spui ceea ce iti doresti in dragoste. Nevoile tale – ca si ale lui – trebuie sa fie luate in considerare si trebuie sa stii cum sa comunici cu iubitul tau, asa incat sa fiti amandoi fericiti.

Totusi, uneori, nu stim exact cum sa cerem ceea ce ne dorim de la partenerul de cuplu. Fie suntem pasiv-agresive si ne lasam intrebate de cateva ori “s-a intamplat ceva?”, fie devenim dependente de cel iubit.

Specialistii de la Your Tango iti recomanda cateva variante de a comunica cu iubitul tau ce iti doresti in dragoste, intr-un mod demn de o femeie matura, care stie sa ceara, sa primeasca, sa iubeasca.

Pentru ca nevoile tale sa fie implinite, trebuie sa iti raspunzi la urmatoarele doua intrebari:

  1. Exista o modalitate de a cere ce iti doresti in dragoste fara sa pui presiune?

Raspunsul este DA. Si asta cu majuscule, pentru ca nu te poti astepta ca partenerul tau de cuplu sa ghiceasca ce iti doresti tu cu adevarat. Fara sa ii comunici exact ce iti doresti in dragoste, iubitul tau va ramane blocat in frustrarile tale si ale lui, pentru ca va simti ca iti doresti ceva si el nu iti ofera. Fii sincera, deschisa, fii autentica! Nu te teme sa abordezi subiecte delicate. Si, atunci cand vine vorba de comunicarea cu un barbat, fii precisa si elimina orice posibila confuzie.

Cea mai buna abordare este sa comunici orice dorinta sau grija, stiind ca este natural si sanatos sa vorbiti despre aceste lucruri, in orice relatie. Doar pentru ca aduci in discutie subiecte importante, doar pentru ca ii comunici partenerului ce iti doresti in dragoste nu inseamna ca esti dependenta de el, ca pui presiune pe el, ci doar ca esti prezenta in acea relatie. Esti o femeie care stie de ce are nevoie!

  1. Chiar este un lucru negativ sa ai nevoie de partenerul de cuplu?

Media, filmele, serialele au descris aceasta latura feminina drept prea dependenta de partener. S-a impamantenit ideea ca o femeie care spune ce isi doreste de la iubitul ei se agata prea mult de acesta.

Orice barbat care iti devine partener trebuie sa stie ca vor exista lucruri pe care tu ti le doresti in dragoste. Si ca faptul ca iti exprimi aceste dorinte, aceste nevoie, nu te face un om slab, ci unul puternic.

Nu esti o “plangacioasa”. Nu esti “dependenta de iubit”. Elimina aceasta idee din subconstientul tau: a cere ajutorul nu este un semn de slabiciune. Ci un semn de putere.

De cele mai multe ori, noi, femeile, ne autosabotam, in timp ce partenerii nostri abia asteapta sa le cerem sprijinul – pentru ca sunt programati genetic si evolutiv sa il ofere.

Asa ca, pentru a comunica ce iti doresti in dragoste, debaraseaza-te de fricile si ingrijorarile tale! Comunica sincer si deschis cu iubitul tau si astfel, nu doar ca nevoile tale vor fi atinse, insa veti construi impreuna fundatia unei relatii de cuplu pe termen lung.

Citeste si: Diferentele dintre femei si barbati: cum sa le folosesti ca sa comunici usor

Foto: Guliver