Dovezi de iubire pentru barbati

Spre deosebire de femei, barbatii nu sunt atat de vocali in exprimarea sentimentelor si nici nu au nevoie sa fie mereu coplesiti de dovezi de afectiune, mai ales cand sunt in public. Cum sa ii arati ca il iubesti fara sa il sufoci? Am intrebat un specialist ce dovezi de iubire pentru barbati sunt cele mai apreciate si ce gesturi intaresc relatia de cuplu!

Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog (www.sexologultau.net), spune ca orice actiune, mai ales cand vine vorba de viata de cuplu, are si o reactie. Pentru a vedea impactul unei actiuni asupra cuiva, este important sa observam (cu atentie) reactia persoanei in cauza. Daca aceasta indica bucurie, placere, incantare, este un indiciu ca am facut ceva placut.

Dovezi de iubire pentru barbati: tine cont de lucrurile care ii plac iubitului tau

Multe persoane merg pe principiul, gresit de altfel, ca partenerul de cuplu ar trebui sa stie, sa ghiceasca, gandurile, nevoile sau dorintele jumatatii. Nu este calea cea mai buna, caci poate duce la eforturi inutile si la dezamagiri repetate. Perioada de constructie a unei relatii trebuie sa cuprinda si discutii despre interese, placeri, hobby-uri, iar acestea sa fie, ulterior, satisfacute. Atat cuvintele, cat si gesturile au importanta lor, pentru ca ele ii demonstreaza partenerului cat il apreciem.

„Interesele si pasiunile unui barbat sunt tot atatea posibilitati pentru a-i face o surpriza. Observand lucrurile catre care acesta isi canalizeaza atentia, putem obtine informatii pretioase in legatura cu posibilitatile de a-l surprinde. Exemplu: daca acesta este pasionat de un sport, putem sa-i facem o surpriza cumparandu-i un bilet la un meci al echipei favorite, un tricou sau orice este legat de ceea ce ii place sa faca. Acest lucru este valabil si cand vine vorba de exprimarea sentimentelor: nu trebuie sa rostim neaparat declaratii de dragoste din carti sau din filme, mai ales daca acest tip de comunicare nu ne caracterizeaza, ci sa folosim cuvinte din suflet, care au legatura cu experientele comune“, ne sfatuieste specialistul.

Nu trebuie sa ii spui toata ziua cat il iubesti, ci sa aveti fiecare timp pentru sine

Cheia demonstrarii sentimentelor sta in echilibrul intre atentia si timpul dedicat celuilalt si timpul si atentia dedicat propriei persoane. Cu alte cuvinte, respectarea acelui timp si spatiu necesare fiecarei persoane pentru sine. Incalcarea acestor limite personale este resimtita in general ca o intruziune si duce sau arata ca exista o relatie nepotrivita, care de multe ori ascunde teama si dependenta.

Acum, ca stii care sunt cele mai apreciate dovezi de iubire pentru barbati, citeste si: Pozitii sexuale care favorizeaza placerea femeilor. Trucuri de la un sexolog!

Foto: Guliver