De ce e bine sa dormi dezbracata.

Pe langa faptul ca e foarte placut sa te ghemuiesti la pieptul iubitului, sa dormi dezbracata iti poate aduce o multime de alte avantaje. Stii care sunt?

Si ce daca e mai frig afara? Cand te bagi in pat goala, langa iubitul tau, te incalzesti indata. Impacheteaza-ti pijamalele si uita de ele! Mai multe studii au aratat ca e foarte bine pentru tine sa dormi dezbracata, scrie Foxnews.com. Iata sase motive pentru care ar trebui sa renunti la haine cand te bagi in pat:

1. Daca dormi dezbracata o sa ai o relatie de cuplu mai fericita

Un studiu din 2014 din SUA realizat de o companie care promoveaza purtarea hainelor din bumbac, inclusiv a pijamalelor, a aratat ca 57% dintre cei care dorm goi au relatii de cuplu mai fericite. Si cei care poarta pijamale sunt multumiti de relatiile lor, dar in procent mai mic: 47%.

2. Ai putea sa previi aparitia diabetului

Ti se pare ciudat? Uite care e logica: adultii au cantitati mici de grasimi bune in organism. Iar un studiu din 2014 a cercetat felul in care temperatura din dormitor influenteaza aceste grasimi. Studiul nu a fost de amploare. A durat patru luni si a fost facut cu ajutorul a patru barbati care au dormit in camere cu temperaturi de 18, 23 si 27 de grade Celsius.

Dupa ce au dormit vreme de patru saptamani la temperatura cea mai joasa, cei patru barbati au avut o cantitate aproape dubla de grasimi bune, iar sensibilitatea lor la insulina s-a imbunatatit. Acest lucru, a spus unul dintre cercetatori, scade riscul de diabet. Patru saptamani de dormit la temperatura de 27 de grade a anulat toate beneficiile. Daca dormi dezbracata, vei evita supraincalzirea. Si, astfel, poti evita imbolnavirea de diabet.

3. E mai bine pentru zona genitala

Un mediu prea cald favorizeaza aparitia infectiilor si bacteriilor in zona genitala feminina. Daca vrei sa previi eventualele infectii, dormi dezbracata!

4. Asa dormeau stramosii nostri

Daca adopti dieta Paleo, adica alimentatia stamosilor nostri, de ce sa nu si dormi ca ei? Neurologul Rachel Salas a declarat in 2013 pentru Wall Street Journal ca, in antichitate, oamenii se simteau in siguranta cand dormeau goi. Asa ca, spunea ea, de ce sa nu dormi dezbracata si acum?

5. E mai bine pentru sistemul imunitar

Atunci cand ai contact piele pe piele cu alt om, glandele suprarenale primesc un mesaj important. Si anume, diminueaza producerea de cortizol, hormonul stresului. Cortizolul inlatura raspunsul imun al organismului, spun medicii. De aceea, e bine sa dormi dezbracata. Si tu, si iubitul tau. De asemenea, contactul piele pe piele creste nivelul de oxitocina din organism, ceea ce are efecte benefice asupra tensiunii arteriale si vindecarii, in general.

6. Temperatura corpului influenteaza somnul

Un studiu din 2004 a aratat ca, pentru ca somnul unei persoane sa inceapa asa cum este normal, fara intarzieri, e importanta temperatura corpului. Insomniacii au o temperatura a corpului mai ridicata imediat ce se pun in pat si incearca sa adoarma, a aratat cercetarea. Comparativ cu alti adulti care au un somn obisnuit.

Asadar, ai aflat care sunt avantajele de care te poti bucura daca dormi goala. fa asta langa iubitul tau si totul va si perfect intre voi!

Acum ca stii care sunt beneficiile dormitului dezbracata, afla si 15 descoperiri fascinante despre somn.

FOTO: istockphoto.com