Egalitatea intre sexe. 5 mantre care te ajuta sa crezi in tine.

Egalitatea intre sexe este o tema discutata tot mai des la seminarii feministe. Te preocupa poate, dar de crezut chiar crezi in ea? Ca sa crezi in ea, trebuie sa crezi in tine. In originalitatea ta, dar si in faptul ca ai cu ce sa contribui la lumea din jur.

Se discuta mult despre egalitatea intre sexe, dar adevarul este ca nu conteaza teoria si nici eforturile femeilor care au militat pentru asta daca tu insati nu faci un efort ca sa te apreciezi si sa apreciezi ce ai de oferit lumii, cu convingere si mandrie. Daca nu devii liderul vietii tale, nu poti sa fii convinsa ca egalitatea intre sexe exista.

Esti feminina, inteligenta, iubitoare, intuitiva – asa ca nu lasa nesiguranta si teama sa iti blocheze stralucirea. Traieste dupa termenii tai ca sa te simti libera si puternica!

Schimba-ti modul de gandire in ceea ce priveste egalitatea intre sexe

Nu te mai limita la credintele tale anterioare. Femeile au fost parte integranta din procesul evolutiv. Asa ca apreciaza-te pe tine, exact asa cum esti! Modul de gandire sta la baza succesului in orice! Asa ca e bine sa iti construiesti un mod de gandire bun, pozitiv. Renunta la ideile invechite. Daca tu crezi ca esti incapabila sa faci ceva, atunci sigur nu vei reusi! Perceptia devine propria realitate, asa ca trebuie sa iti schimbi modul de gandire.

De altfel, schimbarea modului de a gandi porneste cu gandirea constienta. Acest lucru inseamna sa fii constienta de tot ce ti se intampla din punct de vedere fizic, emotional si senzorial. Ca sa ai o viziune completa asupra a ceea ce inseamna egalitatea intre sexe, trebuie sa pui la un loc aceste trei parti ale vietii tale. Mindbodygreen.com sugereaza ca unele mantre iti pot fi de mare ajutor ca sa iti schimbi modul de gandire intr-unul pozitiv cand vine vorba despre egalitatea intre sexe.

5 mantre pentru egalitatea intre sexe

1. Sunt valoroasa

Uita-te la tine in oglinda in fiecare zi si spune-ti: “Sunt valoroasa. Am inauntrul meu tot ce imi trebuie. Detin ceea ce gandesc, ce simt si ce fac si sarbatoresc fiecare piatra de hotar peste care trec”. Fa din aprecierea de sine o realitate. Realitatea ta.

2. Sunt unica

Nu mai e nimeni la fel ca tine pe planeta. A alege sa traiesti in adevar si sa-ti impartasesti talentele in loc sa te lasi prada fricii e unul dintre cele mai mari succese pe care le poti atinge.

3. Sunt pluridimensionala

Imbratiseaza in egala masura toate laturile experientelor tale femeiesti – esecurile, succesele si surprizele. Toate aceste experiente imbunatatesc si extind bogatimea cunoasterii tale asupra lumii, puterile si compasiunea ta. Si asta te va ajuta sa crezi cu adevarat in egalitatea dintre sexe.

4. Sunt cel mai puternic sustinator al meu

Sa crezi in tine presupune sa investesti in relatia ta cu tine. Crede in intuitia ta feminina, cere ce iti trebuie si afla daca nu ai toate raspunsurile, pentru ca ai resursele sa afli aceste raspunsuri. Incepe sa te sustii, sa iti iei apararea, pentru ca asta inseamna sa fii buna cu tine – sa iti ingrijesti starile emotionala, fizica si sociala.

5. Sunt autorul vietii mele

Viata e o calatorie si esti puternica atunci cand folosesti lectiile din trecut ca sa traiesti mai profund in viitor si sa ai mai multa incredere in intentiile tale pentru viitor. Cand te conectezi la adevarul tau iti vezi povestea in intregime si reusesti sa participi activ la propria ta viata cu incredere, bucurie si puterea si libertatea de a-i schimba parcursul atunci cand apar oportunitatile potrivite. Cand ramai fidela visurilor tale, ai tot ce trebuie ca sa traiesti fara teama si sa devii cine vrei sa fii.

Gandeste-te la tine ca la o femeie valoroasa, respecta faptul ca esti diferita de toti ceilalti si constientizeaza ca ai cu ce sa contribui la lumea din jur. Asta inseamna egalitatea intre sexe!

FOTO: Guliver

Citeste si: Fericirea este o stare. Invata sa o atragi!