esti intrebata cand te mariti

Esti intrebata cand te mariti cu fiecare reuniune familiala. Te intreaba parintii cand te asezi la casa ta. Te mai prinde vecina si mereu te agaseaza cu aceeasi intrebare: “Dar tu cand te casatoresti?” Daca esti femeie trecuta de 25 de ani, sansele sa fii intrebata cand ai de gand sa iti intemeiezi o famile cresc!

Am gasit pe Pop Sugar o scrisoare deschisa adresata tuturor acelora care vara aceasta intrebare sub nasul tau de femeie nemaritata. Iata ce am aflat, cum trebuie sa te comporti sau ce sa raspunzi daca esti intrebata cand te mariti!

«Iubitul meu si cu mine suntem impreuna de sase ani. Locuim impreuna de mult timp. Am calatorit peste tot amandoi. Familia lui este a mea si parintii mei sunt si ai lui. Ne apropiem de varsta de 30 de ani, avem joburile pe care ni le-am dorit. Relatia noastra de cuplu este mai puternica ca oricand si cu fiecare provocare intalnita, mai crestem putin!

Si nu. Nu avem niciun plan sa ne casatorim! Treci odata peste asta! Daca si tu esti intrebata cand te mariti, de ce simti obligatia de a raspunde?

Cu siguranta si tu, ca si mine traiesti cu o “lista de asteptari”. Cu un plan de a fi facut cutare lucru pana la varsta de X. Si cutare lucru pana la varsta de Y. Dar e planul tau sau este o voce pe care o ai acolo intre ganduri si apartine parintilor tai sau societatii?

Esti intrebata cand te mariti? Simti nevoia sa raspunzi? De ce daca totusi casatoria nu face parte din planurile tale de viitor. De ce daca tu stii ca esti intr-o relatie de cuplu fericita? Si chiar, de ce oamenilor din jurul tau le tot pasa de cand va puneti voi pirostriile?

“Cand va luati si voi, mama?” te intreaba in general oamenii care tin la tine. Si pare intr-adevar ca o preocupare ce demonstreaza iubirea lor pentru tine si pentru relatia ta. Si-atunci?

Atunci cand esti intrebata cand te mariti, incearca sa-ti amintesti ca asta e doar o cutuma sociala. Daca nu simti ca esti pregatita financiar sau emotional, sau daca nu simti ca vrei sa te casatoresti, n-o face nici pentru mama, nici pentru tata, nici pentru bunica care aplica tehnica dragalasului santaj emotional “acum mor si nu te vad la casa ta”.

N-ar fi mai frumos daca oamenii ar intreba unde ai calatorit si cum a fost? Daca oamenii insista sa te intrebe pe cand voiajul de nunta sau luna de miere, stai linistita! Nu e despre tine si el. Nu este despre cuplul vostru. E despre ei! Despre cum au fost ei obligati sau crescuti. Despre asteptarile lor. Despre normalitatea lor. Dar nu trebuie sa fie si a ta!

A avea o relatie sanatoasa nu presupune neaparat casatorie. Inseamna conexiune. Inseamna sa faceti ce va aduce voua fericire. Esti intrebata cand te mariti? Raspunde-le ca iti dai banii pe lucruri care te ajuta sa traiesti mai bine. Sa te dezvolti financiar, social si emotional. Spune-le ca nu iti pasa de asta!

Ne-am petrecut varsta de 20 si de ani calatorind. Ne-am focusat pe carierele noastre. Am facut greseli si am invatat din ele. Am trecut prin atatea experiente impreuna si ne-au adus mai aproape. De ce tot esti intrebata cand te mariti, daca pentru tine conteaza altfel de fericire?

Ce diferenta face un act legal cand tu stii ca iti demonstrezi iubirea in fiecare zi? Pana la urma daca asta e destul pentru tine, asta e ceea ce conteaza! Nu parerea celor din jurul tau! Invata sa le pui limite si nu lasa curiozitatile acestea sa iti strice cheful!

Genul acesta de oameni sunt mereu nemultumiti. Te mariti si maine te intreaba pe cand primul copil. Si apoi pe cand al doilea? Daca esti intrebata cand te mariti, preocuparea pentru viata ta e despre nefericirea din vietile lor, nu despre tine!»

Citeste si: Tu vrei sa te casatoresti, el nu. Cum il convingi?

Foto: Gulliver