esti mereu nemultumita de tine

Esti mereu nemultumita de tine si esti mereu in cautarea noilor activitati de dezvoltare personala. Noi si noi oportunitati si posibilitati de a-ti umple timpul liber. Am aflat de ce millennials sunt obsedati de ideea ca “nu sunt suficient de buni”, de pe Huffington Post.

Millennials pot fi perceputi drept naricisisti, lenesi, fragili. Tot ei cred ca totul li se cuvine. Dar mai mult de atat, daca faci parte din categoria millennials, esti mereu nemultumita de tine si mereu vrei sa imbunatatesti cate ceva la propria persoana.

Si totusi de ce esti mereu nemultumita de tine? Si de ce millennials sunt obsedati de a deveni mai buni, de a deveni exceptionali?

  • Esti mereu nemultumita de tine? Poate pentru ca mereu ai fost rasfatata cu atatea posibilitati

Da, ai primit de la parintii tai tot ce ai nevoie. Mancare, un acoperis deasupra capului si un sentiment de securitate.

In acest moment ne bucuram (si suferim) de un lux de optiuni din care sa tot alegem – media, articole de cumparat, posibilitati de dezvoltare a carierei, parteneri romantici, apartamente, stiluri de viata din care sa alegem, ce educatie ni se potriveste, diete.

Avand atatea la indeamana nici nu e de mirare ca esti mereu nemultumita de tine. Pentru ca posibilitatile de dezvoltare personala sunt infinite.

Suntem in siguranta, avem tot ce ne trebuie, suntem conectati. Si acum ce mai e de facut? Se pare ca e momentul sa facem ceva pentru noi. Insa asta vine cu multa presiune.

  • Ai asteptari prea mari de la tine si te auto-persecuti cu ideile ca trebuie sa fii cea mai…!

Si asta pentru ca mereu pui TU presiune pe tine. Tocmai de aceea iti e si mai greu sa te vezi completa, de aceea esti mereu nemultumita de tine.

Millennials se asteapta sa cucereasca lumea si in plus, realizeaza cand au esuat. Tocmai aceste asteptari nerealiste corelate cu un ochi critic si o performanta de calitate duc la o prapastie intre ceea ce facem si ce credem ca ar trebui sau am putea sa facem.

Ambitiile tale niciodata implinite sau satisfacute te ajuta sa crezi ca esti mereu nemultumita de tine si ca trebuie sa te auto-imbunatatesti iar si iar.

  • Esti mereu nemultumita de tine? Poate si pentru ca esti tachinata de cei din jurul tau!

Faptul ca nu esti suficient de buna e accentuat si de lumea din jur care iti intretine acest gand. Millennials au fost numiti cea mai narcisista generatie, cea mai rea generatie, cea mai megalomana generatie, generatie de dive, doritori de atentie, complimente si apreciere constanta.

La nivel subconstient e si normal sa iti doresti sa demontezi toate aceste mituri despre tine. Faptul ca ti-ai facut contul de facebook intr-un canal de primit aprecieri demonstreaza ca esti mereu nemultumita de tine.

Pe masura ce iti alimentezi aceste ganduri de nemultumire, devii invidioasa, ineadecvata si de bine de rau, te auto-motivezi sa devii mai buna. Cea mai buna versiune a ta.

Si da, chiar asta faci! Orice s-ar zice despre tine, faptul ca tu esti mereu nemultumita de tine te ajuta sa te tii de planurile tale de dezvoltare personala.

Citeste si: Ce se intampla cu corpul tau cand te iubesti pe tine insati

Foto: Guliver