esti singura din vina ta

Daca in ultimul timp intalnesti numai barbati nepotriviti, imaturi sau toxici, este posibil sa te auto-sabotezi in iubire si poate ca esti singura din vina ta.

Daca ultimele intalniri romantice au fost un fiasco si ai avut parte doar de barbati nepotriviti, usor-usor vei incepe sa dai vina pe circumstante, pe faptul ca doar acestia mai sunt disponibili, pe felul in care a ajuns iubirea in era moderna, pe aplicatiile de dating sau pe site-urile romantice.

Insa, este posibil sa ai un rol important in faptul ca esti single. Vestea buna ar fi ca esti singura din vina ta. Si asta pentru ca la tine sta puterea de a schimba ceva, de a avea rezultate mai bune.

Specialistii de la Your Tango spun ca esti singura din vina ta daca faci urmatoarele noua greseli in alegerea unui partener de cuplu:

  1. Nu folosesti poze atragatoare

Daca folosesti aplicatii de dating, dar nu ai poze de profil atragatoare si actuale, nici nu este de mirare ca nu ai gasit un partener.

  1. Esti singura din vina ta daca raspunzi prea greu la mesaje si e-mailuri

Nu spunem sa raspunzi instantaneu la toate mesajele. Insa, daca dureaza o zi pana cand onorezi un e-mail sau un sms, vei fi catalogata drept neserioasa. Si vei pierde momentul. Daca a raspunde unui mesaj este ca o sarcina grea, poate, de fapt, nu esti interesata in a avea un iubit acum.

  1. Esti singura din vina ta daca nu demonstrezi niciun fel de interes

A te preface greu de cucerit e cu dublu tais. Da-ti voie sa simti! Pana la urma, in iubire nu este vorba de jocuri! Vorbeste sincer si spune deschis daca ai vrea sa va revedeti. Daca o faci pe dezinteresata o sa ajungi neinteresanta.

  1. Te auto-sabotezi in dragoste daca nu esti gata de intalniri romantice

Daca ai trecut printr-o dezamagire in dragoste sau printr-o despartire, este posibil sa te retragi din dorinta de a te auto-proteja. Dar daca singuratatea este o problema, atunci nu ai nevoie de ea. Da-ti voie sa gasesti iubirea din nou.

  1. Esti singura din vina ta daca mereu cauti defecte pentru partenerul tau

Cu siguranta toti avem defecte si daca te uiti cu lupa, sigur vei gasi ceva in neregula cu fiecare barbat. Esti singura din vina ta daca pui intrebari-capcana, special alese ca sa iti releve defecte pe care nu le accepti. Da-i fiecarui barbat o sansa.

  1. Crezi ca este ceva gresit la tine?

Vocea aceea auto-critica din capul tau nu se va potoli si, cu cat o bagi in seama mai mult, va deveni si mai puternica. Daca iti spui mereu ca nu esti demna de iubit, asta vei atrage: barbati care te considera nedemna de iubire autentica.

Inainte de fiecare intalnire, daca te critici, raspunde-ti tot tu: “ te aud, dar prefer sa nu te ascult”. Apoi spune-ti in gand ce calitati ai. Gasesti-ti stima de sine si increderea ca meriti iubire. Toti meritam iubire.

  1. Esti singura din vina ta daca presupui din start ca nu va functiona

Negativismul repetat functioneaza ca o mantra. Daca iti spui din start ca nu va functiona sau ca el iti va frange inima, vei atrage implinirea acestor profetii dureroase si toxice.

  1. Esti indisponibila? Este posibil ca tu sa fii vinovata

Nu ai timp nici macar sa ajungi la medic, ce sa mai vorbim despre o intalnire romantica sambata seara? Daca esti prea ocupata si nu faci din iubire o prioritate, va fi imposibil sa iti gasesti un partener.

  1. Daca gasirea unei relatii nu este o prioritate esti singura din vina ta

Te plangi ca nu iti gasesti un iubit. Crezi ca a gasi un partener de cuplu este o sarcina prea grea. Insa, este o sarcina importanta. Pana la urma, a gasi un om alaturi de care sa iti petreci viata este unul dintre scopurile marete in viata.

Acorda timp si atentie acestui proces si da-ti sansa sa gasesti iubirea veritabila. Esti singura din vina ta daca amani sansa ta la fericire.

Citeste si: Cum iti sabotezi relatia de cuplu fara sa stii. Optimismul exagerat dauneaza grav iubirii!

Foto: Guliver