5 pasi: etapele evolutiei personale

Mai tii minte cand aveai doar 10 ani si erai relaxata ca nu trebuie sa stii sa faci totul si sa te descurci fara probleme? Insa, acum ca ai crescut si te-ai maturizat, simti ca ar trebui sa fii perfecta. Dar etapele evolutiei personale sunt mai multe, cinci, potrivit mindbodygreen.com. Trebuie sa fii intelegatoare cu tine insati si sa iti dai seama ca inca te dezvolti, inca te schimbi. Si vei face asta in continuare. 

De la o anumita varsta, incepi sa resimti presiunea vietii, dar si schimbarile benefice. Poti sa treci peste probleme cu stima de sine, sa ai mai multa incredere in tine, sa iti apreciezi adevarata valoare.

Orice viata a oricarei persoane este diferita. Dar sfaturile pentru a intelege transformarile din viata ta sunt similare pentru toata lumea. E bine sa nu ai asteptari legate de locul tau pe drum si sa accepti ca esti acolo unde esti in prezent. De asemenea, e benefic sa anticipezi urmatoarea etapa si sa fii pregatita pentru ea atunci cand aceasta va sosi. In acelasi timp, e bine sa ai compasiune fata de cei din jurul tau, mai ales daca se afla intr-o alta etapa a evolutiei decat tine.

5 “varste”: etapele evolutiei personale

1. Somnul

Atunci cand inca nu esti constienta de ce ti se intampla si te bazezi mai mult pe instinct.

2. Trezirea

Nu mai faci lucrurile din inertie. Incepi sa iti dai seama cine esti si care este scopul tau. Realizezi ca problemele tale nu sunt aleatorii, ca se repeta pentru ca trebuie sa inveti ceva din ele.

3. Integrarea

Aici treci de la a cunoaste la a face. Odata ce intelegi mai bine cine esti si ce vrei, poti actiona mai eficient si poti invata fara sa mai suferi. Incepi sa observi tiparuri si cum sa le rupi.

4. Acceptarea

Iti dai seama ca nu esti o persoana noua, ci pur si simplu te cunosti mai bine si te simti mai “tu” decat ai fost vreodata. Te accepti asa cum esti si nu mai incerci sa aderi la ce cere societatea de la tine.

5. Aplicare si serviciu

Odata ce te-ai impacat cu tine si te-ai acceptat, mintea ta incepe sa-si dea seama cat de multe poti face pentru ceilalti. Acum poti impartasi lectiile pe care le-ai invatat cu ceilalti si poti raspandi dragostea si recunostinta!

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Oricand poti incepe schimbarea. Vrei o viata mai buna? Incepe de azi, cu 15 pasi simpli!