Evita sa te porti ca mama lui daca nu vrei sa fii intr-o relatie de cuplu cu cea mai nesanatoasa si enervanta dinamica!

Evita sa te porti ca mama lui daca nu vrei sa fii intr-o relatie de cuplu cu cea mai nesanatoasa si enervanta dinamica! Iata ce fraze sa nu-i spui niciodata iubitului sau sotului tau. Le-am descoperit pe Red Book Mag

  • Cu siguranta ca vrei ca barbatul tau sa arate bine, dar evita sa te porti ca mama lui si sa-i dai sfaturi necerute legate de lucruri pe care le decide frumos si singur! E “baiat mare” totusi. Nu are nevoie sa ii amintesti tu de programari medicale sau de o tunsoare noua.

Daca iti tratezi sotul ca si cum ar fi un copil, la un moment dat nu va mai gandi singur ce are de facut. Si ceva mai incolo, urmatoarea borna e sa nu il mai intereseze parerile tale, pentru ca il sufoci. Da-i voie sa fie adult si sa-si ia singur deciziile.

  • Da, te scoate din minti ca-si lasa hainele peste tot. Si repeti ca o moara stricata “Pune-ti hainele in cos” cu variatii de genul “pune-ti hainele pe umeras/in cuier/in dulap”.

Lasa un munte de haine pe jos. Ramane fara pantaloni sau bluze curate? Va trebui sa gaseasca o solutie si se va invata singur minte. Doar pentru ca el se poarta ca un copil, nu inseamna ca tu trebuie sa te porti precum mama lui.

Te enerveaza muntele de haine care se tot mareste? Nu-l bate la cap sa le stranga! Evita sa te porti ca mama lui! Daca e frustrant acest obicei, nu le strange, impinge-le de colo colo si spune-i ca n-o sa-i convina rezultatul daca va trebui sa faci asta IAR. Eventual toarna-i miere pe haine si scoate-le pe balcon, sa fie pline de insecte. Vei fi o sotie isterica, dar vei fi sotie, nu mama no.2. (Pssst, nu stii asta de la noi!)

  • Evita sa te porti ca mama lui si scoate-ti din minte faptul ca e datoria ta sa-ti educi barbatul sau sa-l inveti sa aiba grija de el. Uita de “Ar trebui sa”, “E timpul sa”, “Nu face aia, nu face ailalta!”. Asta cu “Nu face cutare” merge doar in pat daca vrei sa te atinga in alta parte!
  • Cercetarile si studiile ne spun ca modalitatea de a avea o casnicie sanatoasa si o relatie de cuplu armonioasa este sa evitam critica. Evita sa te porti ca mama lui si sa-i tii teorii si lectii de morala. Invata in schimb sa comunici fara a critica, fara a-l face sa se simta prost.
  • Okay, uneori te scoate din minti. Dar daca devii autoritara sau incepi sa te plangi agresiv ca “Aia nu e facuta si nici ailalta si ti-am mai spus sa…” nu faci altceva decat sa devii maica-sa. Da, poate ca va ceda si va face cutare lucru, INSA, in timp te va vedea drept mama lui. Si astfel isi va pierde orice fel de atractie sexuala fata de tine! Cine ar vrea sa se culce cu mama sa?!

Evita sa te porti ca mama lui si nu-i mai da comenzi, iar, daca e vreo problema de rezolvat, intreaba de pe aceeasi pozitie de co-echipier: “ Hei, s-a stricat laptopul. Il duci tu la service maine sau trec sa-l las eu?”

  • Sa-l rasfeti pe iubi din cand in cand e chiar recomandat. Dar sa il cocolosesti, nu prea! Daca nu-l lasi sa fie “om mare”, nu va fi!

Poti crede ca astfel il rasfeti sau ii demonstrezi ca il iubesti, dar nu faci altceva decat sa-l lasi sa nu faca niciun efort. Si orice barbat are nevoie sa munceasca pentru respectul sotiei sau iubitei sale.

Atunci cand ii pui totul la picioare ii iei aceasta satisfactie. Evita sa te porti ca mama lui si sa nu-l lasi pe “printisor” sa stearga praful sau sa faca o cina.

  • Nu e in regula sa creezi o dictatura in casa. Tu hotarasti cand si unde si cu cine iesiti in oras. El are doar rolul de a fi pus in tema. Nu faci altceva decat sa preiei tu toata responsabilitatea.

Evita sa te porti ca mama lui care il obliga sa faca cutare si cutare! Lasa-l sa fie autonom, sa fie barbat, sa fie un adult cu liber arbitru.

Citeste si: Viata in doi – cum il faci sa se implice mai mult in activitatile casnice

Foto: Gulliver