exista dragoste la prima vedere

„L-am vazut pentru prima oara si am simtit ceva aparte. Exista dragoste la prima vedere? Da, cu siguranta!“ – ti s-a intamplat sa auzi asta de la o prietena sau ai fost chiar tu protagonista unei astfel de povesti de iubire?

Potrivit psychologytoday.com, parerile sunt impartite si inca n-a fost dovedit stiintific faptul ca dragostea la prima vedere este un sentiment si nu o simpla atractie fizica.

Privirea care uneste destine

Pare greu de crezut ca e de ajuns o singura privire ca inima sa iti fie pe veci legata de cea a unei alte persoane. Si totusi, sustin multi dintre cei care si-au gasit astfel sufletul pereche, in acele momente speciale, parca aflat sub o vraja puternica, o energie aparte te cuprinde. Nu poti verbaliza cum, dar stii ca ti-ai gasit sufletul pereche si tot ceea ce vrei sa faci este sa il cunosti mai bine pe cel iubit si sa il faci fericit.

„Si au trait fericiti pana la adanci batraneti“

Cati dintre cei care se indragostesc la prima vedere raman impreuna si traiesc acel final romantic la care visam cu totii? Greu de spus! Insa, potrivit anumitor teorii, chiar daca cele doua suflete s-au gasit si s-au indragostit, tine de cei doi parteneri sa faca relatia sa mearga si sa evolueze. Este ideal ca cei doi sa aiba pasiuni comune, sa renunte la orgolii si sa isi accepte defectele.

Exista dragoste la prima vedere? Sau e vorba doar de atractie sexuala?

Unii oameni de stiinta cred ca ceea ce numim dragoste la prima vedere nu este decat o simpla atractie sexuala. Mai exact, atunci cand ai in campul vizual o persoana placuta, care bifeaza cerintele unui partener ideal, corpul secreta mai multi hormoni, ceea ce genereaza o stare speciala, care predispune la romantism si buna dispozitie. Insa aceasta euforie de moment, care depinde de fiecare individ in parte, nu poate fi numita iubire. In acest context, exista dragoste la prima vedere? Nu, doar reactii chimice in organism, care transmit senzatii pozitive, dar nu acel ceva care te face sa iubesti o viata intreaga.

Ce spun scepticii

Cum poti sa traiesti un sentiment frumos ca iubirea, fara sa cunosti persoana respectiva, sa stii care ii sunt defectele si calitatile, s-au intrebat de-a lungul timpului specialistii care au incercat sa defineasca dragostea la prima vedere. In lipsa unor explicatii complexe, scepticii au concluzionat ca emotiile care acompaniaza o asemenea stare se manifesta in special la persoanele singure, aflate in cautatea jumatatii, care duc lipsa de afectiune si astfel isi doresc cu ardoare sa-si gaseasca jumatatea. Insa in nicun caz nu poate fi vorba de dragoste!

Iti cauti jumatatea? E bine sa stii ca A aparut aplicatia de telefon pentru dragoste la prima vedere!

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!