Facebook dating

Facebook dating este, daca vrei, extensia intalnirilor romantice pe internet. Online dating exista de ceva timp si presupune ca persoanele sa se indragosteasca si apoi sa se intalneasca la un moment dat. Dar poti avea o relatie de cuplu doar pe Facebook?

Stii ce presupune online dating-ul? Iti creezi un profil si cauti parteneri potentiali potriviti. Apoi urmeaza intalnirile romantice, fata in fata. A aparut insa si fenomenul de Facebook dating. Poti avea o relatie de cuplu doar din discutii pe aceasta retea de socializare?

Daca v-ati cunoscut si va petreceti mai tot timpul vorbind si impartasind idei, insa locuiti departe unul de altul, inseamna ca aveti o relatie? Unii oamenii vor sa catalogheze relatiile la distanta drept conexiuni. Altii nu. Si totusi, daca folosesti Facebook dating pentru a cauta parteneri, puteti avea o relatie, in adevaratul sens al cuvantului?

Cum diferentiezi o relatie autentica de Facebook dating

O relatie online trebuie sa aiba toate caracteristicile unei legaturi de iubire, pentru a putea fi considerata autentica, spun specialistii de la Love Panky. Si tot ei descriu ce inseamna o relatie autentica de iubire, care uneori implica contact fizic sau sexual limitat ori deloc, in cazul cuplurilor la distanta.

Esti sau nu intr-o relatie?

Aveti un angajament

Daca nu va vedeti si cu alti oameni, daca investiti sentimente in relatia voastra, daca simtiti ca aveti o relatie si traiti toate etapele acesteia, atunci lucrurile sunt serioase. Aveti nevoie de incredere reciproca cand apelati la Facebook dating, pentru ca nu va vedeti fata in fata.

Sunt implicate sentimente

Nu e necesara intimitatea sexuala ca sa existe o relatie de cuplu. De exemplu, doua persoane asexuale pot fi impreuna atat timp cat nutresc sentimente de iubire.

Exista romantism intre voi doi

Romantismul exista si la distanta. Daca sunteti intr-o relatie, daca exista atractie romantica intre voi doi, aveti mai mult decat o prietenie.

Va spuneti informatii personale, intime

Ii spui partenerului de cuplu tot ce nu ai relata nimanui. El te cunoaste profund si tu la fel. Puteti vorbi despre subiecte sensibile si va simtiti confortabil facand asta. Daca aveti asta, desi va vedeti doar in Social Media, atunci sunteti iubiti.

Facebook dating devine serios cand va vedeti pe internet

Atunci cand alegeti Facebook dating ca sa va cunoasteti mai bine, veti ajunge la momentul adevarului, dinaintea intalnirii fata in fata, facand un video call. Asa veti sti ca aveti ceva real, veti avea incredere mai multa unul in celalalt si veti investi sentimente. Asta va ajuta relatia si intimitatea sa creasca.

Aveti intentia sa va intalniti fata in fata in viitor

De fapt, acesta este scopul: sa va vedeti in viitor. Nu puteti ramane intr-o relatie online pe viata. Daca ati planificat intrevederea fata in fata si aveti toate elementele de mai sus, sunteti deja intr-o relatie serioasa.

Cand facebook dating nu este indicat pentru o relatie de cuplu

Vorbiti numai lucruri superficiale

Daca vorbiti doar despre lucruri superficiale sunteti niste prieteni online si atat. De fapt, nu este vorba de Facebook dating, ci de o dorinta de conectare interumana.

Nu va vedeti niciodata

Una dintre problemele Facebook dating este, ca si in cazul online dating, ca nu stii cu cine stai de vorba. Nu stii cine este el. Si daca nu stii, nu poti fi intr-o relatie autentica. Discutiile via mesaje sau e-mailuri nu sunt suficiente ca sa te asiguri ca sunteti intr-o relatie, aveti nevoie de interactiune.

Nu stiti informatii importante unul despre altul

Cate stii despre persoana cu care faci Facebook dating? Nu este suficient sa vorbiti despre mancarea favorita sau culorile preferate! Trebuie sa stiti lucruri esentiale despre voi.

Nu vorbiti niciodata despre relatia voastra

Scopul Facebook dating este sa se ajunga la o relatie de cuplu fata in fata. Cuplurile discuta ce au sau ce pot imbunatati in relatia lor. Daca voi doi doar stati de vorba pe internet, insa fara implicare emotionala sau intimitate, nu puteti spune ca exista o relatie de cuplu.

Citeste si: Sextingul. Ajuta relatia sau mai rau o strica?

Foto: Guliver