Femei care insala si motivele pentru care o fac.

Numarul de femei care insala este apropiat de cel al barbatilor. Dar, daca barbatii nu prea se ataseaza de amantele lor, femeile fac acest lucru mult mai des. Motivele pentru care ajung sa aiba aventuri sexuale tin de nevoile lor emotionale si sexuale neindeplinite.

Mai multe studii arata ca procentul femeilor si barbatilor care sunt in relatii monogame si care ajung, la un moment dat, sa isi insele partenerii este undeva intre 10 si 20 la suta. Desi stereotipurile culturale ne spun ca, de obicei barbatii sunt cei care insala, cercetarile concrete arata sa si femeile insala, cam in acelasi procent, noteaza Huffingtonpost.com.

Stereotipurile culturale sunt insa mai indulgente cu barbatii care fac sex “recreational” decat cu femeile care fac acelasi lucru, dar sunt judecate dur. Intr-un studiu realizat in Marea Britanie pe 4000 de persoane, 2000 de barbati si 2000 de femei, 57% dintre femeile care au inselat au spus ca si-au iubit amantii. In schimb, numai 27% dintre barbati au spus ca si-au iubit amantele.

Se poate spune, deci, ca sunt multe femei care insala isi si iubesc amantii. De ce se intampla asta? Pentru ca femeile care ajung sa faca acest lucru au, de fapt, mai multa nevoie de intimitate emotionala.

Femei care insala – 5 motive care le determina sa faca asta:

1 Nu se simt apreciate

O femeie care este neglijata, ignorata sau nu se simte apreciata, o femeie care se simte mai degraba femeie in casa sau doar sprijinul financiar al partenerului ei e foarte vulnerabila. Si va cauta solutii externe pentru nevoia ei de atentie si apreciere.

2 Le lipseste intimitatea

Cele mai multe femei care insala o fac din lipsa unei conexiuni emotionale cu partenerul de cuplu. Orice femeie are nevoie de interactiune non-sexuala, cum ar fi atingeri, sarutari, imbratisari, daruri, impartasirea de amintiri si comunicare reala. O femeie care nu isi poate indeplini nevoile intime cu iubitul ei va ajunge sa caute raspunsuri la alti barbati. Alte femei aflate in acesta situatie pot ajunge sa bea prea mult alcool, sa manance necontrolat sau sa cheltuiasca multi bani. Totul ca sa compenseze goliciunea sufleteasca pe care o simt.

3 Sunt plictisite sau se simt singure

O femeie care petrece mult timp acasa singura, eventual ingrijind un copil, poate sa simta ca viata ei nu are sens. De aceea, poate folosi sexul ocazional sau chiar aventuri mai profunde ca sa umple golul din suflet. Cele mai multe femei care insala sunt dintre cele care au soti sau parteneri care sunt plecati mult timp de acasa, cu probleme de serviciu.

4 Nu cred ca sunt iubite

Unele femei au asteptari nerealiste de la partenerii lor si de la ce ar trebui acestia sa le ofere. Femeile mai imature emotional sau mai narcisiste ar putea pretinde ca iubitii lor sa le satisfaca fiecare dorinta, fara exceptie. Eventual sa le citeasca mintile inainte ca ele sa dea glas unei dorinte. Si, cand barbatul greseste, ei i se pare justificat sa caute atentie in alta parte.

5 Sunt instabile emotional

Traumele din copilaria timpurie sau abuzurile sexuale duc, la maturitate, la probleme legate de dependenta de sex sau inselari repetate. De obicei, femeile cu astfel de probleme insala pentru a cauta intensitatea emotionala, nu intimitatea unei relatii. Femeile instabile emotional pot cauta consecventa prin relatii sexuale. O femeie instabila emotional are impresia ca, avand controlul asupra dorintei sexuale a unui barbat, se simte mai importanta, mai valoroasa, simte ca apartine cuiva si ca este in siguranta din punct de vedere emotional.

In plus, multe femei insala pentru ca nu fac sex destul de des si pentru ca le lipseste intimitatea fizica din partea partenerilor lor. O relatie lipsita de sex nu este acceptata de aceste femei, pentru ca ele nu doresc sa se simta niste martire. Din pacate insa, multe dintre ele nu realizeaza cat de mult le poate afecta relatia o aventura sexuala. Pentru ca infidelitatea le doare si pe femei si pe barbati in egala masura…

FOTO: Guliver

Citeste si: L-ai inselat? De ce un barbat nu va trece niciodata trece peste asta.