Femeile la volan – se descurca sau nu mai bine decat barbatii? 

Femeile la volan sunt mai bune decat barbatii! Ei se descurca mai bine la lectiile de condus, dar apoi uita sa mai respecte regulile de circulatie. Problema e ca nici nu realizeaza cat gresesc!

Felul in care se comporta femeile la volan este un subiect controversat. Barbatii spun ca nu ne descurcam bine la sofat si ca ei au abilitati innascute pentru asa ceva. Dar un studiu recent, citat de Telegraph.co.uk, a dovedit contrariul. Batalia dintre femeile la volan si soferii de sex masculin a fost castigata de catre femei.

Soferitele au luat mai multe puncte nu numai la testele de condus, ci si la observatiile anonime realizate de cei care au facut studiul.

Potrivit studiului, 28% dintre femei considera ca sunt soferite mai bune decat barbatii, dar numai 13% dintre barbati cred ca femeile la volan le sunt superioare cand conduc masina.

Dovada ca femeile la volan sunt mai bune decat barbatii

Un esantion de 50 de persoane au participat la evaluari in masina in timp ce conduceau, in timp ce 200 de persoane au fost observate in intersectia Hyde Park Corner din Londra. Au fost evaluate mai multe aspecte ale condusului, iar femeile au obtinut 23,6 puncte din maximul de 30, in timp ce barbatii au reusit sa adune numai 19,8 puncte.

De exemplu, in legatura cu pastrarea distantei fata de autovehiculul din fata, doar 4% dintre femei au condus prea aproape de masina din fata; 27% dintre barbati nu au pastrat distanta regulamentara. Cercetatorii au constatat ca oamenii isi evalueaza diferit abilitatile de sofat fata de realitate.

De asemenea, in timp ce mai mult de jumatate dintre barbati au trecut pe galben la intersectie, numai 14% dintre femei au facut acelasi lucru. Restul a oprit, in asteptarea culorii rosie. 24% dintre barbati si 16% dintre femei au recunoscut ca au tinut in mana telefoanele mobile in timp ce conduceau.

Si la capitolul politete in trafic femeile la volan sunt castigatoare. 39% dintre participantele la studiu au fost politicoase cu alti soferi, dar numai 28% dintre barbati au dat dovada de politete.

Instuctorul Neil Beeson, care a organizat testele, a marturisit ca a fost surprins de rezultate pentru ca, in experienta lui, barbatii au invatat si s-au descurcat intotdeauna mai bine la lectiile de condus. El admite ca e posibil ca femeile sa fi retinut, totusi, mai bine informatiile transmise in timpul lectiilor.

FOTO: Guliver

Citeste si: Sunt femeile mai destepte decat barbatii? Descopera ce spun studiile!