Femeile sunt mai bune decat barbatii.

In afara de faptul ca ei au muschi mai dezvoltati, barbatii nu au motive sa se simta mai presus de noi. Pentru ca femeile sunt mai bune decat barbatii la multe lucruri, cum ar fi sofatul! 

Sunt lucruri la care femeile nu pot concura de la egal la egal cu barbatii. De obicei, la lucrurile care tin de forta fizica. Dar si la altele! De exemplu, o femeie nu va fi niciodata cea mai buna la a ignora tot felul de detalii. Pentru ca femeile sunt bune la detalii, nu la a le ignora! Dar femeile sunt mai bune decat barbatii la multe lucruri!

6 lucruri la care femeile sunt mai bune decat barbatii

1. Multitasking

Multe cercetari arata ca femeile sunt mai bune decat barbatii la multitasking. De exemplu, in timp ce citesti aceste randuri poti si sa mananci si sa te joci ceva pe telefon si sa fluieri coloana sonora a filmului James Bond. Si nu ti se pare deloc greu!

In 2013, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Glasgow a dat unor grupuri de barbati si femei mai multe sarcini, printre care: sa citeasca o harta, sa faca un puzzle, sa faca o strategie pentru a cauta niste chei pierdute pe un camp. Apoi, li se dadea un telefon pe durata probei de trei minute. Cei care raspundeau trebuiau sa dea si un test de cultura generala. Ghici cine s-a descurcat mai bine la multitasking! Femeile!

2. Interviuri de angajare

Se presupune ca barbatii se descurca mai bine la interviuri? Ei bine, nu e asa. Femeile poate se tem mai mult de ideea interogatoriului de la interviul de angajare, dar se descurca mai bine cu gestionarea stresului in acea zi. Nu lasa emotiile sa le afecteze performanta, asa cum fac barbatii, care, de obicei, ignora anxietatea. Deci, da, un studiu realizat pe 400 de studenti din Ontario a aratat ca femeile sunt mai bune decat barbatii si la interviuri, pentru ca gestioneaza mai bine stresul.

3. Conduc mai bine

Potrivit Telegraph.co.uk, un studiu realizat anul trecut la Marea Britanie arata ca 13% din barbati cred ca femeile le sunt superioare la condus vehicule. Numai 28% dintre femei cred ca ele sunt mai bune.

Studiul, facut pe 200 de soferi din Londra, a observant 14 aspecte diferite legate de sofat: de la capacitatea de observare la viteza. In timp ce femeile au obtinut 23,6 puncte (din maximul de 30), barbatii au avut 19,8 puncte. Cel mai slab punct al barbatilor: nerabdarea!

4. Capacitatea de a empatiza

Femeile casca dupa ce vad pe altcineva cascand. Ce relevanta are acest lucru? Un studiu realizat anul acesta spune ca are, pentru ca motivul cascatului este empatia. De fapt, femeile sunt mult mai empatice decat barbatii, mai ales in relatii. Ele sunt mult mai afectate de sentimentele partenerilor lor si acorda o atentie mai mare reactiilor fizice ale celorlalti.

5. Femeile au afaceri de succes

Poate ca sunt putine femei care conduc companii-mutant, insa companiile care au femei in bordul de directori au sanse mai mari sa ia decizii mai bune pentru companie, comparativ cu firmele in care femeile nu ocupa functii de conducere. Cel putin asta este concluzia la care a ajuns Jurnalul International de Guvernare in Afaceri si Etica.

6. Nu se imbolnavesc

Statistic, femeile se imbolnavesc mai rar decat barbatii. Poate ca barbatii au un sistem imunitar mai slabit. Si pentru acest lucru se pare ca testosteronul este principalul vinovat. Departamentul de Imunitate si Mirobiologie de la Universitatea Stanford a informat ca testosteronul este responsabil pentru reactiile negative pe care le au barbatii la vaccinul antigripal. Deci barbatii sunt mai bolnaviciosi.

FOTO: Guliver

Citeste si: Ce calitati e bine sa dobandesti pana in 30 de ani? Top 10.