fericita in viata ta

Esti fericita in viata ta? Si daca da, care este formula care te face sa te simti implinita? Poate fi fericirea atat de simpla ca o formula matematica? Descopera ce au de spus specialistii de pe site-ul lui Oprah!

Esti obosita si nervoasa? Iti pierzi cumpatul la locul de munca? Te simti presata de deadline-uri? Simti ca nu ai timp liber sa te poti relaxa? Daca ai pierdut echilibrul, cum poti sa redevii fericita in viata ta? Desigur, este dificil din pozitia de anxietate si neimplinire sa ajungi la bucuria de a trai, insa nu este imposibil.

Si pentru ca am vorbit mai sus despre formula fericirii, specialistii de pe Oprah.com spun ca pentru a fi fericita in viata ta, conteaza abilitatea ta de a gestiona vremurile schimbatoare, oamenii care incearca sa te tina pe loc, obiceiurile toxice si mediul de viata sau de lucru ce te pot bloca.

Jenny Blake, autoarea cartii „Pivot“, pe care specialistii Oprah.com o citeaza, sustine ca fericirea porneste de la rutina de dimineata, pana la activitatile spirituale (cititul, meditatia) sau alegerile mari legate de mediul in care alegi sa traiesti, construirea unei case care te echilibreaza, alegerea activitatilor de weekend si a proiectelor pentru suflet.

Poti fi fericita in viata ta daca adaugi in formula castigatoare si activitati fizice in aer liber, in natura, plimbari sau un practicarea unui sport regulat. De asemenea, contribuie si stilul de viata sanatos: somnul odihnitor timp de 7-8 ore pe noapte si o dieta alimentara sanatoasa.

Viata ta poate fi implinita si daca adaugi activitati sociale: daca te intalnesti cu prietenii, daca pregatesti mese in familie, daca mentii legatura cu familia, daca petreci timp de calitate cu cei pe care ii iubesti.

Cum gasesti formula magica ce te ajuta sa fii fericita in viata ta

  1. Care sunt ritualurile tale de dimineata in acest moment?

Cum trec zilele? Cum ai descrie balanta activitatilor tale pe o scara de la 1 la 10? Ce functioneaza cel mai bine in viata ta acum? Ce lipseste? Ce ti-ar trebui sa ajungi la 10?

  1. Fa un tabel cu tot ce faci si ce iti lipseste

Nu te cenzura. Pana la urma, stai de vorba tu cu tine. Scrie tot ce iti vine in minte. Scrie activitatile care iti dau energie. Ce reprezinta activitatile fara de care nu poti trai?

Noteaza sincer si ce crezi ca functioneaza bine si ce crezi ca iti lipseste din viata ta pentru a fi fericita si implinita.

  1. Analizeaza ceea ce iti trebuie, ceea ce te ajuta si ceea ce iti lipseste

  • Alege trei lucruri/activitati care te tin echilibrata cand esti stresata.
  • Alege activitatile care iti reincarca bateriile.
  • Alege obiceiurile toxice, nefolositoare sau starile mintale care te tin pe loc si la care vrei sa renunti.

Aduna-ti ritualurile care te fac fericita (3 dintre ele). Inmulteste cu o activitate care iti reincarca bateriile si scade ceea ce te tine blocata. Asa vei gasi formula fericirii.

Pentru a regasi fericita in viata ta, calculeaza-ti mereu formula cate re te ajuta sa te relaxezi. Scopul este sa iti gasesti lucrurile fundamentale fara de care nu poti trai.

Trebuie sa tii minte ca formula aceasta nu este batuta in piatra. Mereu recalculeaza ingredientele ce iti aduc bucurie si pe cele ce trebuie sa le elimini, pana cand gasesti ceea ce ti se potriveste in fiecare etapa din viata ta.

Mereu gandeste-te ca fericirea nu este o notiune abstracta si nu inseamna un punct mai mare, undeva, la care trebuie sa ajungem. Ci este compusa din mai multe puncte mici zilnice, care ne dau senzatia de implinire.

Fii fericita in viata ta cautandu-ti sensul, cautandu-ti scopul de a trai, conectandu-te cu altii si mai ales cu tine, si alegandu-ti prioritatile.

Citeste si: Gaseste bucurie in fiecare zi: 14 metode pentru o viata fericita

Foto: Guliver