flirtul online

Flirtul online poate parea o metoda inocenta de a petrece timp glumind, vorbind cu un prieten sau necunoscut. Dar de multe ori, insa, se depasesc limitele. Descopera ce spun specialistii de la Love Panky.

Foarte multa lume pica in capcanele flirtului online. Desi poate cunoaste forme inocente, poate fi cu adevarat infidelitate daca merge mai departe. Poate ca zambesti la o replica, poate ca adaugi un smiley face, sa nu mai vorbim despre un profil de Tinder, daca esti deja intr-o relatie de cuplu.

Flirtul online este considerat infidelitate? De unde stii daca ai depasit limita?

Uneori, nu ne dam seama nici ca initiem flirtul online, nici ca il alimentam. Insa, cand el merge prea departe, poate duce la despartirea de partenerul din viata reala. Daca stii semnele unui flirt nu tocmai nevinovat, poti sa iti salvezi relatia.

12 pasi pentru a identifica daca flirtul online s-a transformat in “mi-am inselat partenerul”

Exista multe modalitati care te ajuta sa iti dai seama daca flirtul online a mers prea departe si a devenit de-a dreptul infildelitate. Trebuie sa stii ca a insela nu inseamna doar a insela fizic. Poate fi vorba si despre infidelitate emotionala. Si despre ea este vorba predomimnant cand inselam pe internet.

 1. Flirtezi continuu cu aceeasi persoana

Cand flirtezi cu acceasi persoana in fiecare zi, dar esti deja intr-o relatie de cuplu, este o forma de infidelitate. Intreaba-te de ce esti nefericita in viata personala.

 1. Simti nevoia sa ascunzi asta iubitului tau

Te simti vinovata si de aceea vrei sa ascunzi interactiunea cu o alta persoana. Daca iti ascunzi telefonul ca iubitul sa nu vada discutiile, este un semn clar de infidelitate emotionala.

Daca mai si minti cu privire la acest subiect, il inseli, fie ca vrei sa accepti asta, fie ca nu!

 1. Recunosti flirtul online daca comunici altfel decat ai comunica cu iubitul tau

Daca alegi sa flirtezi cu acea persoana in detrimentul flirtului cu iubitul din viata reala, atunci fii sigura ca iti inseli partenerul.

 1. Daca te intalnesti fata in fata cu persoana aceea, se considera ca esti infidela

Daca flirtul online duce la propunerea de a va vedea fata in fata, mai este necesar sa spunem ca este vorba despre infidelitate?

Nu spune nimeni ca nu poti fi prietena cu o anumita persoana, insa daca intentia ta este de a flirta – si o stii prea bine, daca e cazul! – atunci iti inseli partenerul.

 1. Daca incepi sa simti ceva pentru persoana cu care flirtezi

Cand nevinovatul flirt se transforma in sentimente pentru cealalta persoana, poti considera ca iti inseli partenerul de cuplu. Nu iti respecti angajamentul fata de el!

 1. Daca flirtul online duce la pierderea sentimentelor de iubire pentru partenerul de cuplu, inseamna ca il inseli

Poate ca vrei sa te justifici spunand “Nu ne cunoastem fata in fata. Este un banal flirt online. Nu conteaza”. Dar daca pierzi iubirea pentru actualul partener, inseamna ca il inseli.

Cand ai depasit limita?

Flirtul online este de cele mai multe ori nevinovat. Insa este o linie fina intre infidelitatre si flirt. Daca flirtul este acompaniat de urmatoarele, poti sti sigur ca iti inseli partenerul, fie si virtual, ori emotional:

 1. Daca flirtul online este frecvent

Un flirt ocazional, nevinovat este in regula. Dar daca petreci timp mult alaturi de aceeasi persoana si flirtezi cu ea, treci linia. Partenerul tau nu s-ar simti confortabil sa stie.

 1. Daca esti nerabdatoare sa te intorci la telefon sau PC sa flirtezi

Daca de abia astepti sa ajungi online sa poti vorbi cu persoana respectiva, poti considera ca iti inseli iubitul. Si el ar considera la fel.

 1. Daca faci tot ce e posibil sa flirtezi cu o persoana

O idila nevinovata, mica si insignifianta, incerci sa te minti. Nu este intentionata, intr-adevar. Dar te trezesti raspunzand cu un flirt.

Flirtul intentionat este atunci cand faci tot ce este posibil sa il pui la cale. Atunci se depaseste linia dintre inocenta si potentiala infidelitate.

 1. Daca partenerul observa o schimbare in comportamentul tau fata de el

Atunci cand iubitul observa ceva schimbat, practic stai pe linia ce separa flirtul inocent de infidelitate. Alegerea iti apartine.

 1. Daca iei apararea flirtului, inseamna ca te simti vinovata

Daca simti nevoia de a justifica flirtul acela – fie si in gand, fata de tine – atunci singura afirmi ca iti inseli iubitul. Flirtul online inocent nu te face sa te simti vinovata!

 1. Daca flirtul online duce la alte sentimente, inseamna ca iti inseli iubitul

Daca flirtul online duce la aparitia altor sentimente, fii sigura ca ai depasit linia catre infidelitate. Cel mai bine este sa fii sincera cu partnerul tau.

Citeste si: Cand flirtul duce la inselat. Cat de departe mergi?

Foto: Guliver