Yoga contra depresiei: cum te ajuta

Majoritatea dintre noi avem perioade depresive macar o data in viata. Fie ca este vorba de pierderea cuiva drag, probleme la serviciu sau o despartire care te face sa simti ca nu-ti mai poti reveni. Insa, orice ar fi, ai un aliat de partea ta: foloseste yoga contra depresiei. Healthcentral.com iti spune de ce. 

De ce sa folosesti yoga contra depresiei

Una dintre recomandarile pentru starile depresive este sa faci niste miscare. Yoga iti creste nivelul de endorfine si iti pune sangele in miscare. Iar partea de respiratie din yoga este vitala pentru o stare generala mai buna.

Potrivit studiilor, yoga iti scade nivelul de stres si este folositoare si pentru probleme cu depresie, si anxietate. Iti creste nivelul neurotransmitatorului GABA, care, in cantitati mici, poate semnaliza existenta unei depresii.

Orice tip de yoga ai incerca, setul de exercitii iti va calma mintea si corpul, iti va ameliora insomniile si durerile cronice. In acelasi timp, posturile iti intaresc muschii si iti ofera o mai mare flexibilitate a corpului. Concentrarea la exercitii si la respiratie iti limiteaza emotiile negative .

Practica yoga este mult mai blanda pentru tine decat mersul la sala, de exemplu. Iar partea de meditatie te ajuta sa te separi de problemele exterioare si sa te concentrezi pe tine. Poate fi mai dificila la inceput, insa daca te tii de ea, vei avea parte de numeroase beneficii. In urma unui program sustinut, fie acasa, fie intr-o sala, cu un instructor, poti sa cultivi o stare de prezenta in fiecare moment. Iar mindfulness-ul iti poate schimba viata.

Depresia te poate afecta si pe plan fizic, si pe plan emotional, iar practica yoga te ajuta sa iti conectezi mai bine mintea si corpul si sa ajungi sa te cunosti mai bine. Prin yoga poti cultiva dragostea fata de propria persoana.

Daca ti-a fost folositor acest articol, da like paginii noastre de Facebook, pentru a descoperi si altele asemanatoare.

Foto: iStock

Vrei sa afli mai multe? Iata 3 posturi yoga pentru depresie