gasesti sufletul pereche

Daca vrei sa iti gasesti sufletul pereche, trebuie sa fii atenta si sa ai grija! Trebuie sa stii de ce sa te feresti cand cauti un partener de viata. Relatia de cuplu poate fi cea dorita de tine daca gasesti iubitul perfect pe termen lung.

Cel putin asa sustin specialistii Your Tango, care te vor ajuta cu cateva sfaturi sa iti gasesti sufletul pereche. Pentru ca el este acolo. Te asteapta. Te cauta. Trebuie doar sa stii ce sa cauti la randu-ti in iubitul perfect pe termen lung.

Alesul tau. Sufletul pereche. Barbatul ideal. EL. Oricum i-am spune, oricum il denumesc filmele, tu il cauti. Tu cauti un partener de viata cu care relatia de cuplu sa fie aceea mult visata. Si totusi, deocamdata, nu l-ai gasit.

Vezi cupluri peste tot. Esti inconjurata de iubire. Si atunci este posibil sa te intrebi ce faci gresit si de ce inca nu ai un partener de viata. Stiu ceilalti ceva despre iubirea autentica si tu nu?

Expertii in terapie de cuplu, citati de Your Tango, spun ca poti sa gasesti sufletul pereche. Si ca trebuie sa stii doar cateva secrete.

Gandeste-te la cuplurile acelea in care ambii parteneri par ca traiesc unul pentru celalalt. Isi pun nevoile personale pe primul loc. Prioritizeaza relatia de cuplu, chiar daca uneori asta inseamna sa faca compromisuri. Au incredere reciproca si pot sa se bazeze unul pe celalalt sau sa depinda unul de celalalt.

De fapt, cuplurile fericite, acelea care „au fost sa fie” par ca sunt o echipa. Partenerii sunt un tot. Si adesea, tocmai asta ne sperie. Tocmai asta te sperie cand te gandesti ce vei face dupa ce iti gasesti sufletul pereche.

Daca te sperie tocmai ideea unei relatii in care conteaza „noi” mai mult decat „eu”. Daca te sperie ideea unei iubiri intense, este posibil sa ai un blocaj. Sa crezi ca intimitatea presupune pierderea sinelui. Este posibil sa crezi ca o conexiune autentica, o dragoste reala sa insemne a renunta la tine. Insa, atunci cand relatia de cuplu este „aceea”, renuntarea la sine nu pare o renuntare. Nu pare o disociere de propria persoana si de telurile tale. Cand iti gasesti sufletul pereche vei fi mai conectata atat cu partenerul de cuplu, cat si cu tine, cu eul tau.

O relatie sanatoasa este locul ideal in care tu sa poti creste, sa devii cea mai buna varianta a ta, este locul in care tu sa te simti protejata, hranita.

Desi, pare ca este un risc emotional incredibil, a-ti pune increderea si energia intr-o relatie de cuplu „perfecta” inseamna a-ti constui relatia cu sufletul tau pereche. Iubirea se creste, se dezvolta, spun psihologii. Ca sa-ti gasesti sufletul pereche pesupune munca, efort, uneori mediere.

Relatiile acelea perfecte pe care le vezi pe strada sau in filme exista doar daca ambii parteneri sunt dispusi sa munceasca pentru ele.

Asadar, cand gasesti acel partener langa care te simti protejata, iubita, acceptata, cand simti ca langa el poti creste, inseamna ca ai gasit iubitul perfect pe termen lung. Daca nu te simti astfel alaturi de partenerul tau, inseamna ca nu ai gasit inca sufletul tau pereche.

Citeste si: Ce fac partenerii fericiti unul pentru altul, fara sa li se ceara

Foto: Guliver