femeile singure

Sa fii vulnerabil suna a slabiciune, dar de fapt este o calitate sa reusesti sa iti deschizi sufletul si sa fii sincera, chiar daca ai fost ranita in trecut si tenebrele trecutului si-au pus amprenta pe felul in care te raportezi la barbati. Femeile singure, mai ales cele care au fost tradate in dragoste, incearca sa fie mai dure la primele intalniri si sa se lase mai greu descoperite, insa acest lucru nu e neaparat bun, scrie bustle.com.

Sa ai curajul sa te arati asa cum esti, sa spui ceea ce iti doresti si lucrurile pe care le vrei de la o relatie inca de la inceput – toate acestea sunt o dovada ca esti pregatita de o relatie autentica, pe termen lung, si nu ca vrei sa ai pe cineva langa tine doar pentru a-ti alina singuratatea.

Pentru femeile singure, vulnerabilitatea este o calitate care se lasa greu descoperita. Multe din ele probabil ca nu stiu cum sa lase garda jos nici daca isi doresc asta, insa fara exercitiu lucrurile se agraveaza pe masura ce trece timpul. Nimeni nu spune sa-ti faci un CV complet de la prima intalnire, insa nu e o solutie nici sa pari o regina de gheata, care trebuie cucerita si admirata, dar fara ca ea sa ofere nimic in schimb. Oricine poate sa devina vulnerabil la primele intalniri daca este dispus sa iasa din zona de confort – si poate fi un efort care sa antreneze multaaaa energie! Asta deoarece prespune sa te expui, cu bune si cu rele, si sa fii constienta ca exista posibilitatea sa fii (din nou) ranita. Dar recompensa – intimitatea si conexiunea pe care o stabilesti la nivel de cuplu – este o miza importanta si un risc pe care merita sa ti-l asumi.

Cat de jos pot lasa garda femeile singure cand vine vorba de barbati?

Pana cand sunt sincere cu adevarat si simt ca primesc cel putin o parte din afectiunea pe care o investesc intr-o relatie. Iata cateva lucruri de care sa tii seama daca vrei sa incepi o relatie cu dreptul!

1. Incearca sa fii tu, fara sa pari o alta persoana

E normal sa vrei sa il impresionezi pe barbatul care ti-a atras atentia, insa fara sa te dai peste cap si sa joci un rol la primele intalniri. Risti sa se indragosteasca de cine ai putea fi, nu de cine esti cu adevarat. Fii sincera in legatura cu ceea ce simti si iti doresti, chiar daca asta presupune sa nu bifezi standardele celui pe care vrei sa il cuceresti. Nu e usor sa iti expui punctul de vedere, dar e o dovada de curaj si o incercare de a face lucrurile sa mearga, iar el, daca isi doreste cu adevarat sa te cunoasca mai bine, va asculta si aprecia ce ai de zis.

2. Femeile singure nu trebuie sa accepte orice, ci sa arate ce simt cu adevarat

Nu iti place cum te trateaza? Spune-i! Nu esti de acord cu parerea lui? Spune-i si asta. Ai o zi proasta? Explica-i ce te doare, pentru ca astfel totul devine transparent si sincer intre voi.

3. Nu te mai juca

Sa joci tot felul de jocuri este tot o modalitate de a incerca sa te protejezi si sa devii mai putin vulnerabila – pentru ca incerci sa nu pari mai interesata decat cealalta persoana. Risti sa ajungi sa crezi ca intalnirile amoroase se transforma intr-un soi de joc sau competitie decat ceva amuzant, relaxant si care sa iti aduca bucurie. Cea mai buna modalitatea de a combate acest obicei daunator este sa fii tu insati si sa-i spui celuilalt care sunt asteptarile tale.

4. E periculos sa te ascunzi in spatele telefonului

Relatiile care presupun o conexiune directa, fata in fata, au mai multe sanse sa fie veritabile, asa ca nu incerca sa comunici doar cu ajutorul telefonului sau sa stai cu ochii in ecran cand esti la intalnire. Nu gasesti un subiect de conversatie? Incepe prin a spune cum a fost ziua ta, nu trebuie sa fie neaparat ceva complicat sau profund.

5. Pune multe intrebari

Sa fii vulnerabil inseamna sa ai curajul sa spui ca te intereseaza viata barbatului cu care te vezi si sa-l intrebi tot felul de lucruri. E o dovada ca vrei sa-l cunosti asa cum e si nu ca te indragostesti de o versiune a cum ai vrea tu sa fie. La randu-ti, raspunde cu sinceritate, ca sa nu simta ca e la un interogatoriu.

Daca ti-a placut articolul despre cat de jos pot lasa garda femeile singure cand vine vorba de barbati, citeste si: Oamenii sunt monogami? Iata ce spun expertii psihologi si sociologi!

Foto: Guliver