Greseli la interviu, care te pot scoate din cursa pentru jobul dorit

Nu sunt de ajuns o strangere ferma de maini, un contact vizual sincer, dar natural si sa ai o tinuta decenta si impecabila cand participi la o intalnire cu posibilul viitor angajator. Daca iti doresti foarte tare sa castigi jobul mult-dorit, evita aceste greseli la interviu. Sunt eliminatorii!

Sunt cateva lucruri care te pot descalifica inainte sa raspunzi inteligent la intrebari. Care sunt acestea, le enumera myworldofwork.co.uk. Iti trebuie mai putin de trei minute sa citesti care sunt cele mai grave greseli la interviu, pe care trebuie neaparat sa le ocolesti.

Nu intarzia

Fa un drum pana la locul intalnirii cu o zi inainte de interviu. Doar asa vei sti cu aproximatie cat iti ia sa fii la timp la ora stabilita. Dar, daca din diverse motive crezi ca vei intarzia, e de bun-simt sa anunti, ca sa puteti stabili o reprogramare.

Ai grija cu ce te imbraci

O tinuta adecvata variaza in functie de locul de munca, asa ca nu exista reguli clare in privinta hainelor pe care sa le imbraci la serviciu. Pentru un interviu, iti propun sa observi din vreme stilul vestimentar agreat de companie, ca sa fii in ton cu ceilalti. Te-ai simti incomod sa vezi ca oamenii din firma prefera stilul casual, iar tu esti in costum gri-petrol, ca cele purtate de sefii sucursalelor bancare.

Fa-ti bine temele

Asta inseamna, in primul rand, ca trebuie sa stii ce ai trecut in CV-ul tau. Pregateste-te sa participi si la teste de competenta, daca jobul presupune asta. Nu exagera in CV si nu minti. Asta este una dintre acele greseli la interviu descalificante.

Nu-ti critica seful actual sau unul cu care ai colaborat in trecut

Este in regula sa vorbesti despre ceea ce ai vrea sa realizezi din functia pusa la dispozitie si sa faci o comparatie cu actual loc de munca, unde nu gasesti toate resursele pentru a evolua in acest sens. Insa nu este OK sa dai vina pe conducere, pentru ca nu ai putut realiza tot ce ti-ai propus de cand te-ai angajat. Interlocutorul tau te poate considera un colaborator dificil si de ocolit.

Greseli la interviu – abtine-te de la sfaturi despre cum ar putea sa mearga treaba in companie

Angajatorii solicita adesea celor chemati la interviu sfaturi si idei despre cum ar putea fi imbunatatita activitatea in cadrul firmei. Sau cum vad ei compania din afara si cu ce ar putea contribui la bunul mers al afacerilor. Cei care vin la interviu se apuca, din pacate, sa dea sfaturi deloc diplomate si sa gaseasca tot felul de idei indraznete, care transmit un mesaj dezamagitor pentru angajator. E ca si cum i-ai spune ca nu face o treaba buna, dimpotriva, si doar alaturi de tine acest lucru se poate schimba, in bine, evident. Aici multi nu inteleg unde gresesc, pentru ca ei vor doar sa demonstreze intervievatorilor ca au idei marete si ca vor sa se implice.

Cand iti faci CV-ul, ai grija la clisee si evita-le daca iti cauti un job!

Foto: Guliver