importanta flirtului

Importanta flirtului este adesea neglijata. De multe ori flirtul are o conotatie negativa. De multe ori pare o forma de duplicitate, o incercare de a excita o persoana doar pentru a te simti bine ca ii stranesti interestul, fara vreo dorinta de a finaliza actul erotic.

Flirtul este adesea privit ca o manipulare emotionala, ca o promisiune de afectiune sexuala care lasa “tinta” confuza si umilita. De multe ori, flirtul apare intre doua persoane intre care exista atractie sexuala. Si tot de multe ori se intampla ca flirtul sa ramana in stadiul de priviri si gesturi, lasandu-l pe unul sau pe ambii participanti frustrati, chiar deprimati.

Acestea ar fi aspectele negative ale flirtului in viata romantica. Insa importanta flirtului este masiva in crearea intimitatii si conexiunii. Flirtul poate fi un liant social care ne reasigura ca suntem atragatori, care ne face sa avem incredere in propria persoana, care ne face sa regasim stima de sine.

Specialistii de la The Book of Life vorbesc despre importanta flirtului in viata romantica si vorbesc despre cum sa folosesti flirtul in cel mai onorabil fel cu putinta.

Flirtul poate avea ca scop a-l face pe celalalt sa se simta bine, emotional si fizic. Desi poate fi folosit ca manipulare emotionala, flirtul este mai degraba o placere oferita celuilalt.

Paradoxal, flirtul incearca sa ne convinga ca exista atractie sexuala, ca actul sexual nu se va finaliza totusi si ca motivul pentru care nu se va finaliza nu ni se datoreaza noua.

Aceiasi specialisti vorbesc despre importanta flirtului in sanatatea noastra emotionala si viata romantica. Flirtul ca si actul sexual in sine are la baza notiunea ca suntem acceptati de cineva in cea mai vulenrabila si naturala stare. Si faptul ca noi renuntam la control.

Flirtul ca expresie a atractiei sexuale releva din start ca nu exista posibilitatea de sex, ci mai degraba are calitatea de a mentaliza intreg procesul de atractie sexuala.

Din pacate, multi dintre noi percep flirtul care se opreste in stadiu de “teorie” drept respinge. Drept concluzie a celuilalt ca suntem repulsivi. Insa, importanta flirtului ca la carte este una masiva daca persoana stie sa flirteze.

Daca stii sa flirtezi, celalalt se va simti bine, nu va avea procese de vinovatie si nu se va pedepsi gandindu-se ca este respingator. Si atunci… de ce sa flirtezi… ai putea sa te intrebi?

Poti flirta fara conotatie sexuala si daca ai un partener, poti flirta atunci cand exista o diferenta majora de varsta, cand exiata incompatibilitate de gen, poti flirta fara conotatie sexuala cu un coleg de birou, intr-o situatie dificila de familie sau pur si simplu de plictiseala.

Desi se crede ca flirtul este parte din preludiul sexual, flirtul poate trada faptul ca ambele parti si-ar dori sa existe ceva mai mult intre ele, daca vietile lor ar sta altfel.

Psihologii de la The Book of Life sustin importanta flirtului si nu doar in viata sexuala, ci pur si simplu ca expresie a admiratiei. Flirtul poate trece mai departe de statut social, varsta, pozitie ierarhica.

Flirtul poate fi expresie a conectarii la nivel emotional sau mintal. Poate fi expresie a atentiei oferite unei persoane cu care de altfel nu ti-ai dori mai mult. Flirtul poate fi civilizat, chiar si intr-un mediu extrem de controlat precum o corporatie, in care doi oameni nu isi fac griji cu privire la consecinte, stiind ca raspund unor impulsuri de moment, fara obligatii, fara finalitate.

Este important ca flirtul sa fie sincer. Sa nu existe sub forma de flatare sau de manipulare emotionala. Si asta, intrucat, spun specialistii, desi multi oameni au incredere in imaginea lor, majoritatea are o perceptie negativa asupra senzualitatii.

Deci importanta flirtului este asupra psihicului de cele mai multe ori. Cei mai multi dintre noi ne stim bine calitatile si defectele, insa tindem sa cantarim mai greu defectele. Iar flirtul are exact rolul de a echilibra felul in care ne privim pe noi insine.

Flirtul ne aduce aminte ca, desi avem defecte, in anumite feluri inca suntem atragatori, interesanti. Flirtul este antidotul celei mai negative parti ale maturitatii: o imagine de sine excesiv negativa. Flirtul ne ajuta sa ne revenim din ura de sine.

Flirtul este recunoasterea atractiei sexuale, a dizerabilitatii si atunci ne face mai rabdatori, mai generosi, mai energici, mai multumiti. Flirtul aduce acceptarea si avantajele intimitatii sexuale, admiratia si atractia, aprecierea celuilalt, deci ar trebui sa fim recunoscatori pentru persoanele care stiu sa flirteze sanatos si sa invatam si noi sa oferim mici farame de iubire.

Citeste si: Limbajul trupului si flirtul: cum te dai de gol

Foto: Guliver