In cat timp iti revii dupa despartire si esti gata sa iti intalnesti marea dragoste

Ati decis sa nu mai formati un cuplu. Indiferent daca a fost dorinta doar a unuia dintre voi sau a amandurora, separarea va afecteaza pe amandoi, chiar daca nu in egala masura. Poate ca ai mai trecut prin asta, deci stii ca timpul vindeca orice rana. Totusi, ai vrea sa stii in cat timp iti revii dupa despartire, nu?

Ei bine, oamenii de stiinta au un raspuns studiat si argumentat. Dupa ce v-ati spus adio, dureaza cam trei luni pana te refaci emotional. De fapt, mai putin, unsprezece saptamani, scrie yourtango.com. Acum ca stii in cat timp iti revii dupa despartire, ai de gand sa petreci acest timp mai inteligent? Adica in loc sa te izolezi de prieteni, sa iesi cat mai des in oras, sa mergi in calatorii, sa practici sporturi sau sa acorzi mai multa atentie hobby-urilor?

Cei mai multi dintre noi am trecut prin cel putin o despartire. Desi povestea fiecarei relatii este unica, despartirile se cam aseamana. Sau cel putin perioada de dupa, cand nu ai pofta de mancare sau, dimpotriva, ai o foame de lup, cand observi ca n-ai iesit din pijamale de trei zile si n-ai de gand sa pleci din casa curand. Vrei sa inchizi ochii si sa te trezesti peste unsprezece saptamani, cand o sa te simti din nou increzatoare si cu pofta de viata? Tot ce ai de facut este sa-ti inveti lectiile primite si sa nu le mai repeti. V-ati despartit? Ia un astfel de eveniment ca pe un nou inceput, cand ai sansa sa faci lucrurile sa mearga mai bine. In favoarea ta!

In cat timp iti revii dupa despartire? Poate dura de la o luna la cativa ani

Unii spun ca nu ai nevoie de mai mult timp decat o luna ca sa-ti revii, insa nu se stie daca acesta este doar un mit. Altii cred ca perioada de recuperare se intinde pe cel putin jumatate din durata relatiei.

Sunt multe formule proprii dupa care se calculeaza timpul aferent recuperarii dupa o despartire, mai ales ca sunt o multime de cauze care duc la separarea unui cuplu. La acestea se adauga si datele oferite de site-urile de socializare despre fostii parteneri, informatii care te tin captiva in trecut si nu te lasa sa depasesti acest episod.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au studiat acest subiect si au ajuns la un numitor comun: unsprezece saptamani. Acestia au analizat starea de spirit a 155 de adulti aflati in plina suferinta dupa despartire si au observat semne pozitive in dispozitia lor dupa aproximativ unsprezece luni.

Aceasta este momentul cand oamenii incep sa constientizeze ca nu merita sa sufere pentru o cauza pierduta si ca e timpul sa isi refaca viata, ba chiar sa si-o imbunatateasca. Multi isi schimba in bine stilul de viata dupa o despartire.

Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul de Psihologie Pozitiva.

Iata 6 motive serioase de despartire. Par inofensive, dar iti pot ruina viata!

Foto: Guliver