Invata sa spui nu mai des

In afara de repercusiunile pe care le are asupra timpului, energiei, banilor si atentiei noastre, cele mai multe dintre noi nu reusim sa refuzam cand suntem solicitate. De azi inainte, selecteaza situatiile cand cineva chiar are nevoie de ajutorul tau si cand simti ca nu merita efortul tau. Invata sa spui nu mai des si vei fi mai fericita!

Ne place sa fim placute de cei din jur, confirma Popsugar.com, si ne gandim ca daca nu suntem acolo, mereu, pentru ceilalti, o sa decadem in ochii lor. Nu este asa. Prietenii adevarati si persoanele pentru care contam vor intelege ca, inainte de toate, suntem noi cu noi. Cand iti vine sa rostesti da, desi stii ca nu voiai acest lucru, opreste-te, inchide pentru o secunda ochii si schimba-ti radical cuvantul. Invata sa spui nu mai des si, cand se impune, indulceste putin refuzul tau. Nu-ti fie teama sa spui nu, daca o faci pentru binele tau!

Poti fi orice, dar nu poti fi totul!

Eu cand am auzit aceasta afirmatie, m-am convins ca trebuie sa fie unul dintre motto-urile dupa care imi voi ghida viata. Cred cu tarie ca putem deveni ceea ce ne dorim, insa realitatea este ca nu putem face totul. De ce? Cu siguranta, in afara de faptul ca nu suntem inzestrate cu puteri supranatrale, pentru ca avem resurse limitate. Si asa e cel mai bine, nu? Fie ca e vorba despre timp, energie, bani, trebuie sa inveti sa iti dozezi si consumi mai inteligent resursele, ca sa eviti epuizarea. Si cel mai simplu mod pentru a face asta este sa spui mai des nu.

De ce spui da si nu un sincer NU

Femeile au tendinta, recunosc ca si eu, sa spuna DA chiar daca stiu sigur ca NU ar fi mai potrivit pentru ele. Accepta sa spuna DA din teama de a nu dezamagi, de a nu fi nepoliticoase ori de a nu insulta. De fapt, cand spui NU dintr-un anumit motiv, ii comunici celuilalt ca tu esti pe scaunul soferului si tu iti conduci viata pe ce drum doresti. Un refuz sanatos nu te transforma intr-o fiinta de rea-credinta sau care nu stie sa fie empatica. Dimpotriva, este un semn de maturitate.

Invata sa spui NU mai des si vei zice DA unei vieti fericite si implinite

La inceput, s-ar putea sa te simti inconfortabil. Sunt riscuri sa te trezesti si cu ceva semne de anxietate. Cu timpul, insa, vei descoperi cat de usor poti spune nu in loc de da. De fiecare data cand se iveste ocazia, intreaba-te daca acceptand sa faci un lucru, rezultatele te vor face sa te simti mai bine? Te vor ajuta, la un moment dat, in viitor? Daca raspunsul este nu, atunci asa va trebui sa tratezi “oferta”.

Te intrebi de ce nu esti fericita? 7 intrebari pentru o viata implinita

Foto: Guliver