iubesti o persoana sensibila

Daca te simti coplesita in cuplu, iar iubitul are nevoie de toata atentia ta, trebuie sa inveti cateva lucruri ce te vor ajuta sa iubesti o persoana sensibila ca sa nu mai simti ca renunti la propria persoana. Daca partenerul de cuplu este sensibil, poti adesea sa te simti epuizata si coplesita si atunci, nu doar ca nu poti fi alaturi de iubitul tau, insa nu poti fi prezenta nici in viata ta. Te vei regasi in randurile de mai jos si le poti trimite mai departe partenerului de cuplu, ca sa te inteleaga mai bine.

O persoana sensibila e dezechilibrata rapid. O persoana sensibila sesizeaza schimbarile din mediu imediat. Zgomotele puternice, aglomeratiile, luminile puternice pot fi coplesitoare pentru persoanele sensibile. Vor cauta adesea locuri calme, linistite, sa se retraga dupa o zi haotica. O persoana sensibila este adesea miscata de muzica sau arta. O persoana sensibila este un prieten de calitate si un partener romantic de exceptie, fiind empatica si un bun ascultator prin natura sa.

Adesea, insa, o persoana sensibila se simte coplesita in aglomeratii de oameni, se simte emotionata in fata unei lucrari de arta, se simte anxioasa daca are prea multe e-mailuri de citit, se simte atacata daca aude zgomote puternice. Daca si iubitul este sensibil, invata sa iubesti o persoana sensibila. Daca tu insati esti o persoana hipersensibila, invata cum sa comunici cu partenerul tau si arata-i acest material, ca sa te inteleaga mai bine, daca nu poti sa ii comunici direct ce simti.

 1. Daca esti o persoana hipersensibila, te simti coplesita in cuplu sau epuizata social

O persoana hipersensibila percepe stimulii externi mai intens, de la zgomote la senzatii sau sunete ori lucrari de arta. Ea se va simti obosita si extenuata in mari aglomerari de oameni, in parcuri de distractii, la muzeu.

 1. Daca iubitul este sensibil are nevoie de mai mult timp petrecut singur

O persoana sensibila are nevoie de timp sa se regleze emotional, sa functioneze optim. Fara timp si spatiu singura devine iritata, frustrata, chiar se imbolnaveste fizic, atunci cand sistemul ei nervos se incarca. Timpul de una singura nu este o pedeapsa a partenerului de cuplu, ci o necesitate. Nu se retrage pentru ca nu vrea sa stea cu tine, ci pentru ca are nevoie de singuratate sa ii fie bine.

 1. Daca iubesti o persoana sensibila, afla ca starile tale o afecteaza mai mult

Daca iubesti o persoana sensibila, trebuie sa stii ca starile tale, comentariile tale, dispozitiile tale, dezeinteresul tau declanseaza in mintea celuilalt o serie de intrebari, supra-analiza si stima de sine scazuta.

 1. Daca esti o persoana hipersensibila, poti percepe lucruri ascunse altora

O persoana sensibila vede cele mai mici detaliii si subtilitati in locuri, oameni si comportamente. O persoana sensibila este creativa, autentica si cauta mereu bucurie, sens si scop in viata.

 1. Daca te simti coplesita in cuplu sau frustrata de un partener sensibil, incearca sa te pui in locul sau

Poate fi dificil sa iubesti o persoana sensibila, avand alte nevoi. Insa, empatia atat fata de un partener sensibil, cat si empatia fata de iubitul unei persoane sensibile, ajuta. Schimbul de empatie ajuta intr-un cuplu in care un partener este hipersensibil.

 1. Partenerul de cuplu este sensibil? Atunci va avea nevoie de mai multa odihna

Trebuie sa stii ca un partener emotiv si sensibil are o limita de toleranta a stimulilor. Asa ca ai nevoie de rabdare si de intelegere. O persoana sensibila va cauta sa plece de la petreceri daca simte nevoia de liniste sau se va retrage chiar abrupt, brusc daca se simte incarcata emotional.

 1. Daca iubesti o persoana sensibila, invata sa o intelegi, cerceteaza ce inseamna asta

Este vital sa stii cum functioneaza o persoana sensibila, cum proceseaza ea lucrurile ce i se intampla. Si pentru a empatiza si pentru a nu lua anumite lucruri personal.

 1. Daca iubesti o persoana sensibila, verifica sa aiba grija de ea insasi

Daca esti o persoana hipersensibila, esti empatica si ai compasiune peste limita, tocmai pentru a fi atenta la ce simt cei din jurul tau. Adesea vrei sa ajuti, vrei sa asculti. Insa, si mai adesea, uiti de tine. Asa ca ai nevoie de un partener ce te atentioneaza cand depasesti limita, ce se asigura ca te refaci, ca esti atenta la tine. De un partener care te accepta si care te intelege.

 1. Daca esti o persoana hipersensibila, trebuie sa stii ca actionezi din intuitie des

Daca iubesti o persoana sensibila trebuie sa stii ca ea functioneaza pe intuitie. Desi nu intelegi asta, desi poate nici ea nu intelege cum stie ce stie, o persoana sensibila intuieste. Din pacate, adesea poate fi acuzata de „hipersensibilitate”, de „prea iei lucrurile in serios”, „prea traiesti in capul tau”. Daca esti tu insati sensibila si ai patit asta, trebuie sa stii ca se intampla pentru ca oamenilor acelora nu le placea ce auzeau de la tine. Intelege-ti sensibilitatea si iti va fi mai usor sa comunici.

 1. Daca esti sensibila, poti gestiona foamea mai dificil

Ca orice senzatie, de la sete, la apreciere, pana la empatie sau excitatie si foamea este amplificata la o persoana sensibila, care tinde sa devina nu tocmai placuta cand nu a mancat.

 1. Daca partenerul de cuplu este sensibil, ii este dificil

Daca iubitul este sensibil, trebuie sa stii ca in cazul barbatilor presiunea este si mai mare. Adesea sensibilitatea la barbati nu este perceputa drept masculina, fapt ce tensioneaza si mai mult un barbat sensibil si il face sa se simta neadecvat.

 1. Daca iubesti o persoana sensibila, nu o minti, va sti ca ceva este in neregula!

Iubesti o persoana sensibila? Atunci trebuie sa stii ca va simti orice minciuna sau tradare. Orice comportament pasiv-agresiv este simtit, orice gand pe care tu nu il poti procesa si il ascunzi poate fi simtit drept „ceva nu este in regula”. Nu te teme sa discuti cu partenera sau partenerul sensibil, adesea te va ajuta.

 1. Daca iubitul este sensibil, compromisul sau calea de mijloc este cheia

Intr-un cuplu in care un partener este sensibil si celalalt nu, este indicat sa existe cale de mijloc. Cel sensibil sa fie dispus sa iasa din zona sa de confort, iar celalalt sa fie intelegator si empatic cu privire la ce simte iubitul sau iubita.

 1. Daca esti o persoana hipersensibila, afla ca esti partenerul ideal: iubesti autentic, iti sustii iubitul si esti empatic

Pana la urma, ce are de oferit mai de pret un partener sensibil este iubirea pura si bucuria de a o trai alaturi de cineva. O relatie de cuplu alaturi de un partener sensibil este pasionala, intensa, autentica. Este plina de bucurie, de acceptare, de dragoste.

Citeste si: Cum sa iti controlezi emotiile – invata nu iti mai pese de ce zic altii

Foto: Guliver