iubitul este distant

Daca iubitul este distant si rece, poti sa simti ca este vina ta. Poti sa crezi ca nu mai este atras de tine sau nu te mai iubeste. Insa, inainte de a cadea in capcana gandurilor negative, afla de ce barbatii procedeaza asa. Descopera si ce spun specialistii de la Love Panky ca poti face tu.

Daca iubitul este distant, este posibil sa simta teama. Teama de o relatie serioasa, de exemplu. Teama de ceea ce simte. Teama de ceea ce simti tu. Si totusi, de ce barbatii aleg sa se inchida in ei, uneori atat de mult incat dispar de tot din vietile noastre?

 1. Iubitul este distant daca isi da seama ca tu ai putea fi partenera ideala

Cand il sperie gandul ca tu ai putea fi femeia cu care si-ar dori sa isi petreaca viata, un barbat imatur va prefera sa fuga. Teama ca tu esti capat de linie, ca alte femei nu vor mai exista, ii determina pe acestia sa dea bir cu fugitii.

 1. Daca se simte presat, un barbat devine rece

Barbatii nu gestioneaza prea bine presiunea. Si atunci reactioneaza nu tocmai controlat. Daca esti cicalitoare si il bati la cap sa iti cunoasca parintii sau sa va casatoriti, afla ca ceea ce faci are efect invers. Nu doar ca nu vrea sa va casatoriti mai repede, ba chiar vrea sa fuga.

Iubitul este distant daca se simte presat. Nu este rolul tau sa il controlezi, barbatii au nevoie de timp sa proceseze ce le spui. Si mai au nevoie sa decida ei lucrurile de acest gen.

 1. Iubitul este distant cand este stresat

Barbatii nu stau tocmai bine la capitolul multitasking. Si asta din cauze genetice, ancestrale, cand aveau scopul de a vana, femeile fiind axate pe a face mai multe lucuri deodata.

 1. A disparut sentimentul de “vanat/vanator”? Atunci iubitul este distant pentru ca are nevoie de asta!

Iubitul tau are nevoie sa te “vaneze” sau sa se lasa “vanat”. Este palpitand si incitant. Atunci cand este intr-o relatie de cuplu, un barbat va crede ca joaca s-a terminat. A vanat, a invins. S-a plictisit. Si in plus, stie ca orice ar fi, tu esti acolo.

Atunci cand iubitul este distant ca sa sporeasca distractia, nu ii da ceea ce vrea. Nu il mai intreba ce are. Fugi si lasa-l sa vina dupa tine!

 1. Un barbat poate disparea din viata ta treptat sau deodata daca nu este sigur ca esti femeia potrivita pentru el

Daca te place, insa nu este tocmai sigur ca tu esti aceea, femeia perfecta pentru el, partenerul de cuplu poate deveni rece.

 1. Iubitul este distant daca nu te considera o prioritate

Ii place sa petreaca timp cu tine, insa nu se gandeste la o familie. Nu se gandeste la o relatie pe termen lung. Si de la inceput a crezut ca vei fi ceva trecator.

Iubitul este distant si daca nu ai fost niciodata o prioritate, ci o optiune. Daca se intampla asta, mai bine da-i voie sa plece!

 1. Cand se hotarasc sa se desparta de iubitele lor, barbatii devin reci

Atunci cand isi doresc sa se desparta de iubitele lor, barbatii devin mai reci. Daca observi sa si-a schimbat comportamentul – poate nu te mai saruta, nu te mai tine de mana, nu iti mai vorbeste intr-un anumit fel – este posibil sa isi doreasca sa rupa relatia.

Vestea buna este ca, daca a ales o metoda pasiv-agresiva si nu ti-a spus-o in fata, barbateste, nu ai pierdut nimic!

 1. Iubitul este distant deodata si daca te insala

Daca ai constatat ca este mai rece, ca lipsesc multe dovezi de intimitate, ca devine secretos, confrunta-l! Mai bine sa afli mai repede daca este infidel.

 1. Atunci cand un barbat nu se simte dorit, ci este mai degraba o necesitate, nu se mai implica in relatie

Ca si noi, barbatii vor sa se simta doriti. Daca ai nevoie de el, dar nu il doresti, va simti. Si atunci va deveni rece.

 1. Daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, ar putea fi distant

Poate ca tu il iubesti si vrei sa iti cunoasca parintii, insa daca el nu simte ca ati putea avea o relatie serioasa, se va retrage. Este metoda lui de a calma situatia, o situatie in care nu se regaseste.

 1. Partenerul de cuplu este distant daca nu mai este atras de tine

Daca iubitul este distant si nu mai aveti relatii intime, daca nu iti mai arata afectiune, daca nu mai exista intimitate, este posibil sa fi disparut chimia dintre voi. Asta nu inseamna ca tu nu mai esti atragatoare. Ci doar ca emotiile lui s-au schimbat. Si felul in care te percepe ca partenera de cuplu.

 1. Iubitul este distant si atunci cand ceva il deranjeaza

Nici macar nu trebuie sa fie ceva legat de tine. Iubitul este distant si daca i s-a intamplat ceva la locul de munca, daca a avut un conflict, daca a avut o zi proasta.

Problema este de fapt ca barbatii in general nu stiu sa comunice si atunci isi internalizeaza emotiile, se ascund. In timp ce tu iti faci scenarii si te gandesti la tot ce e mai rau. Fie vorbesti cu el, fie ii dai voie sa vina el la tine, sa vorbeasca cu tine.

Ii poti spune doar: “Vad ca ceva te afecteaza. Daca vrei sa vorbesti cu vineva, eu sunt aici”. Nu mai insista, nu faci altceva decat sa il faci sa sape ascunzatoarea si mai adanc!

Cieste si: Ce sa nu accepti intr-o relatie. 5 lucruri peste care sa nu treci!

Foto: Guliver