Iubitul nu vrea sa facem dragoste – De ce este gresita ideea

„Imi place sa am un comportament dezinhibat cand vine vorba despre sex si ador sa preiau initiativa in dormitor. As vrea, totusi, sa simt si din partea lui dorinta si pasiune. Simt ca iubitul nu vrea sa facem dragoste “, ii spune o femeie psihoterapeutului Pamela Stephenson Connolly. Raspunsul specialistului in tulburari sexuale este publicat pe theguardian.com.

Tanara se plange ca partenerul ei nu preia aproape niciodata initiativa de a face dragoste. Ii place mai mult sa se lase invitat in joc. Nu ar fi asta o problema, marturiseste femeia, dar lipsa lui de implicare o face sa nu mai simta pasiune pentru el. Iubitul nu vrea sa facem dragoste, spune ea, recunoscand ca a acumulat multe frustrari. Din cauza lor, i-a propus partenerului sa experimenteze o perioada statutul de relatie deschisa. Cel mai tare o deranjeaza ca el nu comunica. Ar avea nevoie de explicatii pentru comportamentului lui usor indiferent.

Recunoscut sau nu, un astfel de comportament este comun multor cupluri. Desi aparent totul merge bine, in realitate lipsa unei reciprocitati afective duce la un dezechilibru de implicare.

Pamela Stephenson Connolly, psihoterapeut american specializat in disfunctii sexuale, are raspunsuri cu argumente clare. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, e posibil sa gasesti in cuvintele ei o rezolvare si pentru cazul tau.

„Partenerul tau vorbeste cu tine, dar o face in stilul sau caracteristic. Tu intelegi ce iti spune, dar nu-ti place mesajul pe care ti-l transmite. Trebuie sa intelegi ca o comunicare buna presupune pareri venite din doua directii. Comunicarea este cruciala pentru tot ce tine de o relatie, nu doar sexul este vital pentru mentinerea legaturii dintre doua persoane. Lucrul acesta nu este valabil, daca esti o persoana care cauta doar sex, fara implicare emotionala. Daca, insa, vrei ca el sa se implice, sa preia initiativa, va trebui sa ii explici clar care sunt nevoile tale si sa-l educi in acest sens. Poti sa faci asta fara sa cauti vinovati“, explica Stephenson.

Iubitul nu vrea sa facem dragoste – De ce este gresita ideea

Specialistul o sfatuieste pe femeie sa-i explice partenerului ca din cauza comportamentului sau ea dezvolta frustrari. Iar nemultumirile trebuie spuse pe un ton calm, fara reprosuri si fara amenintari. Ideal ar fi ca, dupa ce el afla nevoile si frustrarile ei, sa gaseasca impreuna o modalitate sa fie amandoi multumiti. Sunt multe persoane care vor sa-si satisfaca partenerul, dar nu stiu exact cum sa o faca.

Dupa acest raspuns, iar ne punem intebarea: de ce facem sex, dar nu discutam despre el?

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!