iubitul s-a schimbat

Cea mai frecventa nemultumire a prietenelor mele casatorite, fie ca au intrat recent in randul doamnelor, fie ca au ceva vechime, este: iubitul s-a schimbat! Confirm, ca femeie maritata, concluzia celor de la idiva.com si recunosc ca nici eu nu mai sunt la fel ca inainte.

Ne-am casatorit de cativa ani si, intr-adevar, iubitul s-a schimbat. Cand ma uit la el, realizez ca nu este chiar acel barbat de care m-am indragostit. Se spune ca mariajul ne schimba mai mult si mai repede decat oricare alt eveniment important care are loc in viata noastra. Asa este!

Nu inseamna ca e neaparat de rau faptul ca s-a schimbat

Cred cu tarie ca schimbarile care se petrec cu noi sunt benefice pentru relatie si vin firesc, in cel mai potrivit moment al vietii. De fapt, asa trebuie tratate, nicidecum ca ceva negativ, care influenteaza in rau casnicia. Sincer, eu nu as vrea ca sotul meu sa ramana in aceeasi faza, sa fie ca acum cinci ani, de exemplu.

Si sunt sigura ca, daca esti ca si mine, o femeie maritata, multumita de alegerea facuta, nu vrei ca patenerul tau de viata sa fie asa cum l-ai cunoscut: cel mai probabil fara griji si cu capul in nori. Si nici despre tine nu gandesti asa. Prin urmare, accepta ca iubitul s-a schimbat si bucura-te ca va luati responsabilitatile foarte in serios cand vine vorba de casnicie.

Iubitul s-a schimbat. De ce nu mai e asa romantic?

E firesc sa nu te mai copleseasca seara de seara cu mici cadouri si complimente. E normal sa nu mai vorbiti asa de mult, ca la inceput, si cand o faceti sa fie despre facturi si despre cum puteti rotunji veniturile. Si e normal sa mai apara si discutii in contradictoriu, cata vreme la final puteti invata din conflictele pe care le aveti. Casnicia e presarata cu zahar, dar si cu un varf de sare, nu e totul dulce si roz, cum erau colorate primele voastre intalniri.

Stii ce inseamna asta? Ca amandoi v-ati maturizat, ca aveti asteptari si ca va doriti ce este mai bun unul de la celalalt.

Nu doar in primii ani casnicia trebuie privita ca fiind cel mai frumos lucru din viata ta, de aceea te sfatuiesc sa te feresti de cele mai proaste sfaturi pentru o casnicie fericita!

Foto: Guliver