cum sa ai succes oameni

Nu exista viata perfecta si greutati intampina toata lumea. Secretul este cum le faci fata! Daca te intrebi cum sa ai succes, cel mai bine e sa inveti de la oamenii de succes ce trebuie sa eviti ca sa-ti mentii echilibrul interior si sa obtii multe satisfactii.

Editorii de la forbes.com au alcatuit o lista cu sapte prejudecati la care ar fi bine sa te gandesti si, daca exista, sa le elimini din viata ta pe cat posibil. Descopera care dintre ele se regasesc in cazul tau si ia masurile de rigoare! Iata cum sa ai succes:

Cum sa ai succes – 7 factori pe care trebuie sa-i reevaluezi:

1. Varsta. Varsta este doar un numar, iar oamenii de succes nu depind de acesta pentru a sti cine sunt si de ce sunt capabili. Sigur, in viata exista multi oameni care se simt datori sa iti spuna ce nu poti face, ce nu se preteaza la varsat ta, dar nu-i asculta. Oamenii de succes nu pleaca urechea la rautatile celor din jur, ci isi urmeaza pasiunea si intuitia.

Cum sa ai succes – 2. Ce gandesc altii. Atunci cand satisfactiile tale personale sunt legate de tendinta de a te compara cu altii, iti faci un deserviciu. Este imposibil sa controlezi ce gandesc ceilalti despre tine, dar poti sa alegi sa nu te afecteze parerea lor. Oamenii de succes sunt constienti ca a-ti pasa de ce gandesc ceilalti este o pierdere de timp si de energie. Cand sunt mandri pentru ce au facut, nu lasa pe nimeni sa le strice bucuria.

Cum sa ai succes – uita-te la oamenii din jur

3. Oamenii “toxici”. Oamenii de succes au o regula simpla, care spune multe despre ei: un om este media celor cinci oameni cu care isi petreci cel mai mult timp. La fel cum persoanele pozitive te ajuta sa iti atingi potentialul maxim, cele negativiste te trag inapoi, creand o stare de tensiune. Daca esti nefericita din pricina vietii pe care o duci, uita-te in jurul tau. De multe ori, oamenii din jur sunt cauza problemelor pe care le ai.

Cum sa ai succes – 4. Frica. Aceasta este o emotie obositoare care se „hraneste“ prin imaginatia ta. Pericolul, pe de alta parte, este real, in vreme ce frica este o alegere. Oamenii de succes isi inving temerile! Nu da inapoi in viata doar pentru ca simti ca iti este frica.

Cum sa ai succes – nu fii un om negativist!

5. Negativismul. Viata nu decurge mereu asa cum ti-ai dori, dar nu trebuie sa disperi. In loc sa te plangi de cum sunt lucrurile si cum ar putea fi, fii multumita pentru ce merge bine. Gaseste cea mai buna solutie in situatia ta, rezolva problemele si mergi mai departe. Cand negativismul vine de la alte persoane, seteaza-ti niste limite si tine-le pe acestea la distanta. In cazul in care intalnesti oameni care se plang, redirectioneaza discutia si intreba-i cum au de gand sa rezolve problema respectiva. Fie vor tacea, fie vor deschide o discutie productiva.

Cum sa ai succes – 6. Trecutul sau viitorul. La fel ca teama, trecutul si viitorul sunt proiectii ale creierului tau. Vinovatia nu poate schimba ce s-a intamplat, anixetatea nu poate imbunatati ce va fi. Oamenii de succes stiu acest lucru si traiesc momentul. Este imposibil sa iti atingi potentialul maxim daca esti cu gandul mereu in alta parte si nu infrunti realitatea. Accepta-ti trecutul si admite ca viitorul este, uneori, incert.

Cum sa ai succes – fii la curent cu lucrurile importante din lume

7. Ce se intampla in lume. Daca citesti presa cu atentie o saptamana, vei vedea ca totul se reduce la un cerc vicios. Violenta, economie instabila, companii care falimenteaza, cutremure si tragedii. Nu te ingrijora in legatura cu ele, pentru ca nu depind de tine si nu le poti controla. Concentreaza-te pe lucrurile care iti stau in putere si fii receptiva la ce se intampla bine in lume!

Odata ce te-ai eliberat de aceste prejudecati, vezi care sunt caracteristicile unui bun lider! Si tu poti fi unul!