Lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata. Invata sa traiesti!

Sa fii o femeie independenta si sa iti exprimi deschis opiniile poate fi destul de greu in ziua de azi. Din pacate, traim intr-o societate in care sunt impuse anumite reguli si limite si foarte multe femei sunt discriminate la munca sau sunt fortate sa indeplineasca anumite standarde, scrie everydayfeminism.com. Cu toate acestea, exista cateva lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata si care te vor ajuta sa fii fericita. 

Nimeni nu te pregateste mai bine pentru viata decat parintii tai, asa ca aceste lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata te ajuta sa depasesti mai usor anumite momente sau probleme.

Lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata

1. Este important sa-ti dai consimtamantul in orice situatie

In viata, te confrunti cu tot felul de situatii, de la cele in care esti fortata sa stai in preajma unei persoane pe care nu o agreezi, pana la cele in care esti nevoita sa faci unele sacrificii. In anumite cazuri, parintii pot fi considerati responsabili pentru actiunile pe care le impun copiiilor de-a lungul timpului, insa toate acele situatii in care nu ai alta optiune te ajuta sa intelegi cat de important este sa iti dai consimtamantul in orice situatie.

Este esential sa intelegi ca doar tu poti sa decizi ce vrei sa faci in viata, cu cine sa vorbesti sau pe cine sa tolerezi. Nu esti obligata sa intri in conversatie cu persoane pe care nu le placi si nici nu trebuie sa te simti fortata sa faci unele lucruri, daca nu simti ca trebuie sa procedezi asa.

2. Traim intr-o lume a barbatilor, e adevarat, dar asta nu inseamna ca nu te poti remarca prin calitatile tale

Traim intr-o societate in care exista anumite stereotipuri, iar barbatii s-au bucurat intotdeauna de mai multa libertate decat femeile. Oricat s-ar stradui parintii nostri sa ne apere de anumite pericole sau sa ne tina departe de anumite situatii, in cele din urma, va exista acel moment in care vei realiza ca barbatii au mai multe drepturi decat femeile.

Parintii te pot proteja si te pot feri de foarte multe lucruri neplacute, dar de la o varsta trebuie sa iti iei singura apararea si sa iti amintesti ce te sfatuiau ei legat de cum trebuie sa procedezi in circumstante diferite de viata. Spune-ti parerea si lupta pentru drepturile tale!

3. Ai dreptul sa spui ”nu”

Parintii te ocrotesc si te protejeaza de tot ceea ce este mai rau in lume, dar, din pacate, ei nu pot fi alaturi de tine de fiecare data cand te confrunti cu o situatie mai putin placuta sau cand ai de-a face cu un barbat insistent. Te vei lovi de momente in care cei din jur nu vor fi foarte politicosi cu tine, dar nu trebuie sa lasi ca toate aceste lucruri sa te afecteze.

Este important sa intelegi ca ai tot dreptul sa spui “nu”, iar cuvantul sa iti fie respectat. Important este sa intelegi cum functioneaza lucrurile in societate si sa fii constienta de pozitia pe care o ai.

Daca ti-a placut articolul cu lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata, iata si un articol cu lectii profunde de viata pe care le poti invata de la tatal tau!

Foto: Guliver