Legea atractiei influenteaza diferit bunul mers intr-o relatie

Oamenii de stiinta sunt de parere ca au gasit modul cum functioneaza legea atractiei. Citeste acest articol si vei descoperi o explicatie interesanta despre motivul real care il face pe partener sa fie atras de tine chiar si dupa multi ani de relatie.

Site-ul realsimple.com scrie ca cercetatorii de la Universitatea din Northwestern au descoperit secretul care tine vie legea atractiei. Fie ca ne este prezentata in filme, fie ca o identificam in viata de zi cu zi, legea atractiei este un concept fascinant. Dar de unde a aparut si care este teoria din spatele lui?

Potrivit unui studiu condus de oamenii de stiinta americani, legea atractiei ar putea fi influentata de durata de timp de cand se cunosc partenerii inainte sa se implice in relatie. Rezultatele analizelor efectuate pe acest subiect sugereaza ca acele cupluri care au inceput o relatie la scurt timp dupa ce s-au cunoscut, se bucura de atractie reciproca mai mult timp decat celelalte cupluri. Partenerii care intai devin amici si au aceasta “functie” o buna perioada de timp pana sa formeze un cuplu, cred ca atractia fizica are mai putina relevanta pentru relatie.

Aceste constatari au fost publicate in jurnalul de Stiinta Psihologica, o publicatie a Asociatiei Americane de Stiinta Psihologica.

In ce au constat cercetarile pentru legea atractiei

Expertii care au studiat aceasta tema au colectat informatii de la 167 de cupluri, 67 dintre ele implicate in relatii si 100 casatorite. Durata casatoriei a variat intre trei luni si 53 de ani. Toate persoanele care au participat la cercetare au fost rugate sa raspunda in fata unei camere cum cred ele ca s-au schimbat pe masura ce au inaintat in relatie. Impreuna cu raspunsul, acestea au oferit si un punctaj de la -3 la 3, care a insemnat nivelul de atractie fizica pentru partener.

Raspunsurile lor au sustinut ipoteza oamenilor de stiinta. Din ea reiese ca cei care se cunosteau de mai mult timp inainte sa devina iubiti nu au atins nivelul maxim de atractie unul fata de celalalt.

De asemnea, studiul a mai scos la iveala ca durata timpului petrecut pentru cunoasterea celuilalt modifica dinamica sexualitatii. Mai precis, succesul unei persoane, cand vine vorba despre intalniri, se bazeaza pe dorinta, pe capacitatea de a-l face pe celalalt sa fie atras sexual. Insa “un timp mai mare de interactionare cu altii ofera mai multe oportunitati de a ne forma impresii unice, care depasesc judecatile initiale”, a spus Lucy Hunt, coordonatorul studiului.

Indiferent de dimensiunea nivelului de atractie, acesta nu influenteaza satisfactia intr-o relatie. Deci, fie ca ti-ai cunoscut partenerul cu mult timp inainte sa formati un cuplu sau v-ati indragostit la prima vedere, poti sta linistita. Implinirea unui cuplu nu se bazeaza doar pe gradul de atractie fizica, ci si pe alte aspecte, de exemplu, comunicarea, respectul, increderea.

Afla mai multe despre atractia sexuala: de ce dispare si ce poti face in aceasta situatie!

Foto: Guliver