Lipsa de respect in cuplu este declansata si alimentata chiar de partenerii cuplului

Te ignora, iti vorbeste urat, crede ca face glume si, de fapt, te umileste cu orice ocazie… e clar, lipsa de respect in cuplu incepe sa se instaleze confortabil. Alung-o din viata ta cat de repede poti! Ai la dispozitie cateva arme imbatabile, dar depinde de tine cat de bine le folosesti in apararea ta.

Daca nu vrei sa lase urme adanci in suflet, taie raul de la radacina. Lipsa de respect in cuplu este o problema frecventa de cand e lumea, dar pana acum nu s-a gasit „vaccinul“ potrivit. De ce apare? Intr-o oarecare masura, pentru ca ii permitem noi. Respectul este esential intr-o relatie de lunga durata si te face si pe tine sa te simti iubita si protejata in doi.

Sunt multe femei care pot povesti senzatiile dureroase pe care le-au trait cand au auzit cuvinte urate din partea celui iubit. Putin spus dezamagire si deznadejde, la un loc. Mai poate fi salvata iubirea intr-o astfel de situatie? Nu de alta, dar respectul si iubirea merg mana in mana si daca el dispare, ea are de suferit. Iata ce poti face cand apar primele simptome!

Nu lasa capul plecat

Un repros spus pe un ton agresiv iti taie orice putere de a da replica. Pur si simplu nu-ti vine sa crezi ca cel care ti-a jurat ca te va iubi si respecta pana cand viata va va desparti te „loveste“ din plin. Psihologii spun ca barbatii au tendinta sa-si exprime autoritatea intr-un mod mai taios, mai ales atunci cand isi pierd interesul pentru persoana iubita si pentru relatie.

O fac din dorinta de a domina si de a detine controlul. Nu lasa lucrurile asa, aduna-te si ia atitudine. Daca ii cauti scuze si il lasi sa reactioneze si a doua oara astfel, se cheama ca tu esti de vina pentru suferinta ta.

Lipsa de respect in cuplu poate aparea din vina stresului

Principalul vinovat care aduce nori negri pe cerul senin al relatiei voastre este stresul. Stiai deja, sunt convinsa. In zilele noastre, stresul este unul din factorii care declanseaza majoritatea bolilor. Pe langa el, oboseala si rutina au efecte negative asupra vietii de cuplu.

Din cauza lor apar jignirile, iar nervii se intind la maxim. Iesiti in parc sau la film, ca sa va detensionati. Practicati un hobby si petreceti cat mai mult timp impreuna. Relatia poate fi salvata.

Tacerea poate agrava simptomele

Daca te gandesti sa taci, pana ii mai trece din suparare, nu faci bine. In aceasta situatie, tacerea nu ajuta deloc, dimpotriva agraveaza problema. El va sti ca tu nu ripostezi cand are el chef sa se umfle in pene. Pe de alta parte, tacerea este lipsa de respect daca sunteti amandoi in camera si el te evita sau te ignora, ca si cum ar fi singur.

Nu-i plati cu aceeasi moneda

Armonia din viata de cuplu o sa se duca pe apa sambetei, daca incepi sa-i reprosezi si tu si sa ridici tonul la el. Respectul nu se recastiga tipand unul la celalalt ca intr-un concurs unde cel mai vocal castiga. Filtreaza cuvintele care iti ies pe gura, pentru ca la nervi se spun multe si scuzele ulterioare au mai mult efect de placebo.

Asta vor barbatii de la tine, dar nu-ti spun!

Foto: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!