Daca te dai cu parapanta, s-ar putea sa obtii mai multa claritate mentala

Daca te simti blocata in viata de de zi cu zi si ai nevoie de un mic „soc” la sistem si o schimbare de perspectiva, incearca parapanta! Pentru mine a fost inceputul unui nou capitol din viata mea.

Toata viata mi-a fost frica de inaltimi. Gandul de a sta intr-un ham si de a pluti in bataia vantului m-ar fi inspaimantat foarte tare pana recent. Cu toate acestea, parapanta a fost una dintre cele mai minunate experiente din viata mea.

3 motive sa te dai cu parapanta

Te face sa traiesti momentul. Eu si multi dintre cei din jur, din cate am observat, avem tendinta de a ne gandi constant la trecut. Rulam amintiri in mintea noastra, suntem obsedati de ce am fi putut schimba sau nu. Daca nu se intampla asa, atunci ne inchipuim toate scenariile negative despre viitor. Tot ce ar putea merge rau. Dar atunci cand zbori, nu ai alta cale decat sa fii in prezent. Sa lasi totul la o parte, cu respiratia taiata si sa te bucuri sincer de priveliste.

De sus, totul pare mai mic. Am auzit de mai multe ori ca din cer toate problemele par mai mici. Rata de la casa, probleme tehnice la masina si orice alta nemultumire pe care am putea s-o avem. Cand pluteam undeva in cer, insa, casele pareau de jucarie. Aveam impresia ca pot ridica orice masina cu degetul. In univers, lucrurile astea nu conteaza. Trebuie doar sa schimbi perspectiva.

E o dovada ca te iubesti. Orice ar fi, sa te dai cu parapanta este o investitie financiara mai mica sau mai mare, depinde de unde te dai si ce tip de zbor ai. Dar mai important, sa te dai cu parapanta e o investitie in tine. Eu am vrut sa-mi ofer o amintire de neuitat. Am vrut sa-mi arat ca pot sa fac asta, chiar daca mi-era frica de inaltimi. Mi-am demonstrat ca am destula incredere in mine sa alerg in jos pe o panta, sa nu ridic picioarele atunci cand aripa ne tragea inapoi si intr-un fel sa ma arunc in gol. Desi m-am gandit de multe ori sa renunt, am ramas acolo, pe munte si am asteptat sa iasa soarele. Dar nu am facut-o, nu am renuntat! Si dincolo de zbor, asta m-a facut sa ma simt si mai puternica. Soarele a iesit cand ne pregateam sa sarim si a intrat in nori la cateva minute dupa ce am aterizat.

Parapanta e o activitate pe care s-o faci pe cont propriu (dar neaparat in tandem). Iata cum sa inveti sa iubesti timpul petrecut singura

Foto: Stocksnap