Marimea conteaza, dar nu exista o dimensiune a penisului general acceptata sau o marime ideala

Un sondaj efectuat la nivel international face lumina intr-un domeniu cucerit de speculatii si asteptari nerealiste. Tema cercetarii: marimea conteaza? Este vorba despre dimensiunea penisului si de cat de mult influenteaza marimea acestui organ actul sexual. Specialistii de la medicaldaily.com explica detaliat rezultatele studiilor facute de oamenii de stiinta.

Teoretic, femeile si barbatii dau raspunsuri similare cand sunt intrebati daca marimea conteaza. In realitate, fiecare din ei stie mai bine ca lucrurile nu stau chiar asa. Exagerarile izvorasc si din tabara feminina, nu doar din cea masculina. Cercetarea recenta a adunat informatii din studiile precedente despre dimensiunile unui penis aflat in erectie si a tras concluzia ca, in medie, organul masculin ajunge la 12,7 centimetri in lungime si 3,8 centimetri in diametru.

Din analizele facute in trecut, spre exemplu, un studiu din 2013, ale carui rezultate au fost publicate in Jurnalul de Medicina Sexuala, reiese ca penisul unui barbat de origine americana ajunge in stare erecta la 14,2 centimetri in lungime si 4,5 centimetri in grosime. Doar 15% din barbati se pot mandri cu penisuri de peste 17,7 centimetri in stare erecta si nu mai mult de 3% au organe sexuale lungi de aproximativ 20,3 centimetri.

Dimensiunile difera de la zona la zona

Site-ul britanic dred.com a intrebat mai mult de 2.100 de femei si barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, care cred ei ca este dimensiunea medie a penisului in stare erecta si, totodata, sa spuna si ce reprezinta pentru ei lungimea ideala a unui penis. In jur de jumatate din respondenti au fost din SUA, iar restul din noua tari europene diferite, printre care Marea Britanie si Olanda. La acest sondaj nu au fost luate in considerare orientarea sexuala si etnia.

Surprinzator, atat barbatii, cat si femeile au o perceptie distorsionata in privinta marimii organului masculin. Majoritatea femeilor cred ca media se situeaza undeva la 13,7 centimetri, iar barbatii cred ca un penis, in medie, ajunge la 14,2 de centimetri. Dar estimarile difera de la tara la tara. Mai precis, in Polonia, oamenii sunt de parere ca media unui penis erect este de 15,7 centimetri, in timp ce britanicii cred ca organul masculin are aproximativ 12,4 centimetri, cand se afla in aceasta stare.

Chiar si americanii au pareri diferite pe aceasta tema. Locuitorii din Maine estimeaza ca penisul erect ajunge la 16,5 centimetri, iar cei din Virginia, de exemplu, sunt de parere ca penisul nu depaseste 12,7 centimetri.

Marimea conteaza? Mai mult la nivel teoretic

In toate tarile incluse in studiu oamenii au declarat o dimensiune ideala mai generoasa, comparativ cu raspunsul lor pentru lungimea medie a penisului erect. Astfel, SUA inregistreaza cel mai mare decalaj intre dimensiunea unui penis in realitate si in teorie, cu o diferenta de 2,54 centimetri. In comparatie, olandezii cred ca dimeniunea ideala a acestui organ este cu 1 centimetru mai mare decat marimea medie a penisului.

Nu exista o dimensiune universala ideala

In concluzie, nu exista o medie pentru marimea organului sexual masculin, cum nu exista nicio dimensiune general acceptata pentru penisul ideal. Cercetatorii care au studiat acest domeniu nu au gasit niciun raspuns de tipul “25 de centimetri”, deci mitul dimensiunii ideale trebuie uitat. Aceste estimari nerealiste imping tot mai multi barbati sa recurga la interventii chirurgicale estetice, crezand ca asa se vor ridica la standardele impuse de societate.

In ceea ce priveste bustul, iata care e dimensiunea perfecta a sanilor!

Foto: Guliver