meditatie pentru autovindecare

Ai auzit si citit deja destul de multe despre cum functioneaza principiile de meditatie pentru autovindecare. Dar inca nu esti decisa sa incerci sau vrei sa afli daca merita. Finerminds.com iti explica tot ce trebuie sa stii despre asta. 

7 beneficii cand faci meditatie pentru autovindecare

1. Creativitate la cote maxime

Cei care au fost monitorizati de oamenii de stiinta in timp ce meditau au fost mult mai eficienti atunci cand li s-a cerut sa vina cu idei noi pentru a rezolva o problema. Ceea ce inseamna ca li s-a dezvoltat creativitatea, mai ales in ceea ce priveste gasirea de solutii outside the box.

2. Anxietate redusa

Anxietatea e boala secolului, iar o sesiune de meditatie pentru autovindecare face minuni! Cand meditezi in mod regulat, slabesti anumite cai neuronale catre zonele din creier care controleaza anxietatea si secretia de cortizol, hormonul stresului. Ceea ce inseamna ca vei raspunde mai calm la momentele tensionate.

3. O memorie mai buna

Daca meditezi frecvent, ti se imbunatateste si memoria pentru ca, in timp, vei fi mai greu de distras de stimulii din afara ta. Ceea ce inseamna ca vei trai mai intens amintirile si le vei pastra mai proaspete in minte.

4. Relatii mai apropiate

Meditatia inseamna, de fapt, sa stai mai mult cu tine, sa te cunosti mai bine si sa ai o relatie mai buna cu tine insati. Cu cat se intampla acest lucru mai mult, cu atat vei putea sa relationezi mai bine cu cei din jur. Daca ai incredere in tine, esti mai greu de ranit sau enervat. Si toata lumea va dori sa fie in preajma ta mai des.

5. Autovindecare

Mai multe studii au aratat ca procedeul de meditatie pentru autovindecare functioneaza! Cei care practica des meditatia au mai putine probleme cu hipertensiunea arteriala si orice boala respiratorie.

6.Vei dormi mai bine

O minte mai linistita inseamna mai mult somn, mai multa sanatate si mai multa voie buna.

7. Viata sexuala imbunatatita

Apetitul sexual iti va creste si vei avea mai multa energie pentru a da totul in dormitor. Cuplurile de durata sunt, de multe ori, prea obosite pentru a mai avea o viata sexuala satisfacatoare. Daca esti mai odihnita, aceasta problema dispare!

Daca te-ai decis sa incerci meditatia, iata cum functioneaza pentru incepatori: cum sa te apuci! 

Foto: Guliver

Daca ti s-a parut folositor acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook pentru a gasi si altele asemanatoare!