Ne stresam ca locul unde meditam sa fie desavarsit, ne straduim prea tare sa ne relxam, ori ne panicam fiindca nu putem sa ne potolim gandurile… Iti spunem care sunt cele mai comune 3 greseli in meditatia de relaxare si de ce ar trebui sa fii mai relaxata in privinta anumitor detalii.

meditaxia de relaxare pozitia lotusului
Cele mai frecvente greseli in meditatia de relaxare

Greseli in meditatia de relaxare:

1. Te straduiesti sa creezi acea stare ideala pentru meditatie

Iti aranjezi un coltisor in dormitor, special pentru meditatia de relaxare. Aprinzi lumanari parfumate, pui muzica, faci liniste totala si totusi… meditatia de relaxare nu merge? Nu te mai stradui atat!

Problema: Insusi faptul ca iti creezi aceasta atmosfera perfecta poate fi perceput de subconstientul tau ca fiind o presiune: acum trebuie sa meditezi.

Solutia: incearca sa vezi meditatia de relaxare si altfel. Nu trebuie neaparat sa stai in camera ta o ora ca sa meditezi. O poti face si 10 minute, cand iesi sa plimbi cainele in parc sau cand te duci la birou dimineata. Cu cat vei avea o atitudine mai detasata, cu atat vei reusi mai repede sa te relaxezi. Iar meditatia in miscare este una dintre formele cele mai eficiente si adaptate stilului de viata modern.

Foto: Guliver