ce beneficii are meditatia de dimineata

Meditatia de dimineata nu-ti aduce doar relaxare de moment. De fapt, e un obicei care iti “seteaza” in mod pozitiv organismul pentru intreaga zi. Daca n-ai facut meditatie dimineata niciodata, da-i o sansa! Vei fi uimita de schimbarile pe care le produce in rutina zilnica!

Ca sa faci meditatie de dimineata, e musai sa te trezesti putin mai devreme decat de obicei. Desi ideea te poate speria la inceput, daca iti obisnuiesti corpul cu un program de somn fix, dupa o saptamana – doua, trezitul nu mai va mai fi o problema! Iata de ce iti recomandam meditatia de dimineata.

Meditatia de dimineata si cea mai buna ora

Ora la care meditezi e importanta fiindca ai nevoie de liniste ca sa poti sa te relaxezi cum trebuie. Altfel, daca te trezesti o data cu restul familiei, cel mai probabil vei fi deranjata, iar meditatia va esua inainte sa inceapa.

Nu-ti impunem o ora de trezire! Incearca sa-ti pui ceasul sa sune cu 15-20 de minute mai devreme si incepe imediat meditatia. Daca ti-e greu sa te concentrezi, iata cateva trucuri care te vor ajuta sa meditezi dimineata!

In continuare, iti dam si cateva motive suficient de bune ca sa dai o sansa acestei meditatii.

Meditatia de dimineata reduce anxietatea si depresia. Te trezesti agitata din cauza jobului? Meditatia de dimineata, facuta regulat, creste nivelul neurotransmitatorilor serotonina si GABA din corp. Un nivel scazut de GABA este asociat cu aparitia starilor de anxietate si tensiune in corp, iar un nivel scazut de serotonina, cu depresia.

Ca sa nu atipesti, mediteaza intr-o camera cu multa lumina si aer curat!

Meditatia de dimineata imbunatateste concentrarea. Este demonstrat ca meditatia creste activitatea in zonele din creier responsabile cu concentrarea si luarea deciziilor. 5-10 minute de meditatie dimineata te vor ajuta sa fii mai concentrata la birou si sa faci fata cu brio situatiile stresante. Si ti se va imbunatati si productivitatea!

Meditatia de dimineata iti da o stare generala de bine. Meditatia constanta te ajuta sa fii mai echilibrata emotional si iti da o stare generala de bine. Mai mult, meditatia de dimineata te va ajuta sa te simti mai prezenta in viata ta, inca de la inceputul zilei, si sa te cunosti mai bine si sa fii mai fericita!

Meditatia de dimineata creste creativitatea. Studiile spun ca persoanele care obisnuiesc sa mediteze zilnic sunt mai creative decat cele care nu o fac. E simplu de inteles de ce: meditatia calmeaza mintea si cu cat mintea e mai calma, cu atat sansele de a produce idei noi si bune vizavi de viata si afaceri, sunt mai mari.

Meditatia de dimineata te energizeaza. Cand te simti obosita dimineata, incearca sa meditezi. Pe termen lung, acest tip de meditatie, te va ajuta sa-ti “repari” organismul stresat si obosit si te va incarca cu energia care iti lipseste.

Iata si cateva dintre beneficiile meditatiei zilnice pentru starea de spirit!

Foto: Guliver